Hedi Slimane om sin besættelse af den slanke silhuet

Den ikoniske skinny silhuet, vi kender fra Saint Laurent-designeren, er opstået, fordi han blev mobbet. Det fortæller han i et nyt interview

Siden Hedi Slimane vendte tilbage til Saint Laurent i marts 2012, har alle øjne været vendt mod designeren. Særligt skilsmissen mellem Yves og Saint Laurent skabte furore og blev (og bliver stadig) diskuteret.

I Hedi Slimanes tid hos det franske modehus har designeren dog forholdt sig tavs i medierne. Indtil nu, hvor Slimane udtaler sig i et sjældent interview til Yahoo Style.

I interviewet åbner Hedi Slimane op for personlige detaljer i sit liv, som han ellers har holdt meget i baggrunden gennem sin karriere. Blandt andet fortæller han, at han blev mobbet som barn og ung, hvilket ifølge designeren selv har været grobund for den skinny og androgyne silhuet, der er blevet hans signatur.

“Jeg var præcis som de fyre, jeg fotograferer, eller som går mine shows. Jakker var altid en smule for store til mig. Mange fra min skole, og fra min familie, fik mig til at føle mig som om, at jeg var mindre mand, fordi jeg var tynd og ikke atletisk bygget.

De mobbede mig, og det fik mig til at føle mig utilpas i min egen krop – hentydede til, at skinny var 'queer'. Der var helt sikkert noget homofobisk og bemærkningerne. Jeg spiste ret meget og dyrkede en masse sport, da jeg var 15, 16 og 17 år, men det var simpelthen sådan, jeg var bygget.

Jeg vendte mig mod mine helte, og der fandt jeg en ro. De lignede mig, og jeg ville gøre alt, for at blive som dem og ikke gemme mig i stort tøj for at undgå negative kommentarer. David Bowie, Keith Richards, Mick Jagger, Nick Jones, Paul Weller – jeg følte en forbindelse til deres charme, æstetik og stil.”

Om du er til Hedi Slimanes æstetik i hans designs eller ej, så får vi indblik i meget mere, end hvad øjet ser på catwalken og i Saint Laurent-kampagnerne, ligesom følelserne bag visionen kommer til overfladen.

Læs hele interviewet her.