Bæredygtig mode og streetwear: danske Re.Imagine har i samarbejde med Røde Kors skabt en ny tøjkollektion
© Simon Ian Zarlang

test

Tænker du, at bæredygtig mode er lig med kedeligt tøj i beige bomuld? Et nyt brand overbeviser dig om det modsatte med en vellykket streetwear-kollektion

Her på Costume byder vi altid bæredygtig mode varmt velkommen, og efterhånden ser vi flere og flere gode tiltag, som lykkes med at lave tøj, der både er bæredygtigt og cool.

Tag for eksempel det nye danske brand Re.Imagine. Mærket har netop skabt deres anden kollektion, som er lavet af aflagt tøj fra Røde Kors, og kollektion viser Re.Imagines bud på en bæredygtig version af streetwear anno 2017.

Psst ... Se kollektion der er fremstillet af kvindelige indsatte i Perus fængsler

Re.Imagine blev grundlagt i sommeren 2016 af designerne Michelle Bjerregaard Jensen og Brittany Malvino. De ønsker at sætte Danmark på verdenskoret for bæredygtig mode, og vil gøre det ved hjælp af godt håndværk og lokalt producerede produkter.

Ved at bruge tøj fra Røde Kors’, genbruger designerne allerede eksisterende ressourcer, og lykkes på den måde med både at skabe smukt tøj og beskytte Moder Jord – og så går salgsoverskuddet tilmed til et godt formål.

Kollektionen er blevet til i samarbejde med 11 nye designtalenter, og resultatet vil blive vist sidst på måneden i indre by.

© Simon Ian Zarlang

Eventen skal være med til at fremme og promovere bæredygtig mode. Samtidigt skal det også give indsigt i, hvordan man ved nytænkning kan mindske det ressourcespild, som modebranchens tøjproduktion desværre er præget af.

Du kan opleve Re.Imagine X Future Designers-kollektion 30. januar hos Pop-Up Copenhagen, Teglgårdsstræde 7A+B ,1452 København K, og du kan læse mere om eventet her.

MERE FRA COSTUME