Bomberjakker og kimonoer: Her er de mest googlede trends i 2016
© Victor Jones

Her er de mest googlede trends

Ifølge Googles analyser er I vilde med bomberjakker og ret trætte af ruskindsnederdelen. Kan du også nikke genkendende til disse resultater?

Med alle de modetrends, der konstant kommer og går, kan det være vanskeligt at vide, hvilke trends man skal inverstere i – og hvilke man helst skal undgå.

Men hvor finder man så svar på et af livets mest presserende spørgsmål? I dette tilfælde er der kun et sted at ty til, foruden Costume.dk, og det er selvfølgelig: Google.

Google er faktisk et altfavnende leksikon af modeviden. Og nu har den populære søgemaskine udgivet sin årlige trendrapport, som viser, hvilke trends der er de hotteste, og hvilke der er i stærk tilbagegang.

Resultaterne er baseret på amerikanske og engelske googlesøgninger, og Google har baseret rapportens resultater på moderelaterede søgninger fra 2014 og frem til maj 2016.

Derefter har Google opdelt resultaterne inden for to forskellige hovedkategorier, hvoraf den ene viser de trends, der er meget hotte og værd at investere i lige nu, og den anden viser de trends, du måske skal undlade at kaste din kærlighed over.

Stadig cool er kategorien, der indeholder de søgninger, som har haft en stabil vækst over de sidste to år, og her topper afrevne jeans listen.

Men også bomberjakken har fået en pludselig fremgang, og i april sås det, at søgningen på den populære jakke steg med hele 612 procent i USA og med 297 procent i England.

Google har også lavet kategorien sæsonprægede tendenser, hvilket er en liste over de tendenser, som kommer igen hver sæson. Her finder du blandt andet kimonokjolen, playsuits (den korte buksedragt) og skjortekjolen.

Rissing stars er kategorien, der dækker over de trends, som pludseligt er vokset eksplosivt inden for de sidste par måneder, men som til gengæld ikke var særligt søgte på for bare et år siden. Listen inkluderer skuldertoppe, bodysuits og bh-toppe. Derfor forudsiger Google, at disse trends vil stige lige så hurtigt, som de vil falde igen. Mon Google får ret, eller er du stadigvæk ikke træt af skuldertoppen?

Har du planlagt at investere i enten drop crotch-bukser, acid washed-jeans eller en baby doll-kjole, skal du måske genoverveje denne beslutning.

Overstående er nemlig, måske ikke så overraskende, det tøj, som længe har været på vej ud af folks modesøgninger.

Men Googles andet resultat over tøj, som er dalende i popularitet, kom alligevel bag på os. Ifølge Google er også den lille ruskindsnederdel stærkt dalende i popularitet.

Selvom der ikke længere bliver søgt så meget på netop dette stykke tøj, betyder det jo ikke, at du behøver at lægge den helt i modegraven endnu. Og slet ikke hvis du kombinerer den med en af disse hotte fund fra de nye AW16-kollektioner.