Her er de nye modeklassikere, du skal kende

Fra Cecilie Copenhagen til Lala Berlin. Den nye konceptbutik Insider sætter spot på de designere, der står til at blive morgendagens klassikere

En klassiker er på mange måder et abstrakt begreb, da definitionen afhænger af øjnene, der ser.

I modeøjemed findes dog en række design og kendetegn, som et flertal ville definere som klassikere – inklusiv Chanels 2.55-taske, Hermès’ silketørklæder, Diors definerede talje og Louis Vuittons monogram.

De nye klassikere

Mange kender navnene på de gamle klassikere, men hvad med de nye? For at blive en klassiker skal en designer have et stærkt dna, og der findes flere nyere designernavne, som kandiderer til på sigt at opnå klassikerstatus.

De nye klassikere er omdrejningspunktet for konceptbutikken Insider, der har slået dørene op i McArthurGlen Designer Outlet Neumünster. Insider tilbyder store besparelser på items af syv designere, hvis ikoniske styles meget vel kunne blive morgendagens klassikere.

Portræt af Leyla Peidayesh fra Lala Berlin og Cecilie Copenhagens velkendte sæt.

Lala Berlin og Cecilie Copenhagen

De syv udvalgte er Lala Berlin, Cecilie Copenhagen, Malaikaraiss, Tim Labenda, Sabrina Dehoff, Oh Yeah! og Dawid Tomaszewski.

Mens alle syv brands endnu ikke har vundet indpas i Danmark, er både Lala Berlin og Cecilie Copenhagen en fast del af flere danske kvinders garderober. Begge brands er velkendte for deres ikoniske design i partisanerprint, hvor særligt Lala Berlins tørklæde og Cecilie Copenhagens matchende sæt har præget det danske gadebillede. Og hengivelsen er gensidig, da Lala Berlins grundlægger, Leyla Peidayesh, er blevet så begejstret for sine danske fans, at hun de seneste sæsoner har fravalgt Berlins modeuge, og i stedet afholdt show under Copenhagen Fashion Week.

Udstilling og installationer

Insider inkluderer udvalgte styles fra alle syv designere, hvor du kan spare mindst 30 procent. Foruden shopping byder den nye Insider-butik på en udstilling, hvor designerne fremviser den style, der satte dem på modelandkortet. Udstillingen bliver ledsaget af en serie filminstallationer, som også vises i butikken.

Du kan besøge Insider frem til 4. november i McArthurGlen Designer Outlet Neumünster, der ligger i Nordtyskland lidt uden for Hamborg.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF