Farver på billeder - tøj du skal undgå på foto
© Anna Stokland

Her er den værste farve at være iklædt på billeder

Uanset om du skal have et nyt profilbillede eller jagter flere likes på Instagram, bør du undgå denne nuance, som gør dig bleg og uoplagt at se på

Vil du gerne lære at få taget et godt billede, bør du kende dine gode vinkler, aflure andres tricks– og vælge tøj i de rette farver. Der er nemlig nogle farver, som er universelt flatterende, mens andre skæmmer dit udseende, og gør det sværere at fange det gode fotoøjeblik.

Psst ... Her er farven, som gør dig mere attraktiv

Ifølge Leatrice Eiseman, som er Executive Director hos Pantone Colour Institue og forfatter til bogen The Complete Colour Harmony, Pantone Edition, har det stor betydning for billedet, hvilke farver du vælger at iføre dig. Leatrice Eiseman fastslår, at stærke farver altid er det bedste valg, hvorimod blide pasteller og hvidt tøj vil få dig til at se bleg og udvasket ud. Derfor er det måske ikke et all white-outfit, du skal iføre dig på dit næste Instagram-billede. Til gengæld vil farver som rød, mørkelilla, teal og turkis gøre sig godt, hvilket også gælder for de fleste grønne farver.

Vil du gerne bære en mere neutral farve, bør du gå efter grå, som ifølge Leatrice Eiseman er et bedre valg end sort. Endvidere er det monokrome look med hvid og sort ikke en god idé, fordi her er tale om to kontrastfarver, hvilket kan gøre det sværere for kameraet at stille skarpt.

Heldigvis er sæsonens farvepalette bredere end nogensinde, og der er derfor rig mulighed for at finde et moderne og fotovenligt outfit blandt butikkernes bugnende udvalg.