© Ruéce Studio

Her er det nye bæredygtige danske brand, du skal kende

Bag Danmarks nye bæredygtige brand står to unge aarhusianske piger. I dag lancerer de deres første kollektion, og de lægger stærkt fra land med Maria Palm som ansigt for deres kampagne.

Multifunktionelt tech-tøj møder et feminint og sporty udtryk hos Ruéce Studio [rye’es]. Det nye danske brand er ikke bare innovativt og nytænkende, men taler også ind i en bæredygtig tidsånd.

Bag brandet står de to aarhusianske piger Mia Dalsgaard og Mette Østergaard Petersen, der har spottet en tendens til, at kvinder går mere op i bæredygtig mode.

For de to grundlæggere er det essentielt, at brandets items kan bruges på forskellige måder til forskellige årstider samt, at udvalgte styles kan tilpasses den enkeltes kropsform. Det har resulteret i en kjole, der kan tilpasses i omkreds samt et par bukser og en hoodie, hvor bukseben og ærmer kan henholdsvis forkortes og fjernes helt.

Kvinderne har desuden haft for øje, at selvom hverdagstøj skal være pænt og 'med på moden', skal det også være komfortabelt at have på i mange timer. Derfor er det en hjertesag for grundlæggerne, at brugerne får så meget ud af tøjet som muligt, hvilket sikres ved, at kollektionens styles er udført i behagelige materialer med et tilpasningsdygtigt fit inspireret af sportsbeklædning.

For at undgå overproduktion bliver de forskellige styles kun offentliggjort og solgt i begrænsede mængder. Desuden arbejder kvinderne i et organisk flow, hvor deres kollektioner udkommer uafhængig af deadlines og sæsonbetonede kalendere for også at afværge overproduktion. Mia Dalgaard og Mette Østergaard Petersen ved nemlig, at det er fremtidens strategi, og de tror på, at forbrugerne også er bevidste herom.

Vi er på Costume meget begejstrede for det nye initiativ og tror på, at brandet har en lys fremtid.

Vi har samlet et udvalg af Ruéce Studios cool items nedenfor, og du kan læse mere om brandet på deres hjemmeside.