Virginie Viard er Karl Lagerfelds efterfølger hos Chanel
© Wenn.com

Her er Karl Lagerfelds efterfølger hos Chanel

Modeskaberens højre hånd gennem mere end 30 år, Virginie Viard, skal fremadrettet stå for det kreative arbejde med Chanels kollektioner

Chanels kreative overhoved, Karl Lagerfeld, gik bort tidligere i dag efter længere tids sygdom.

Karl Lagerfeld stod i spidsen for Chanel fra 1983 og genopfandt det traditionsrige modehus' signaturstyles, som oprindeligt var skabt af Gabrielle Chanel, heriblandt den ikoniske boucléjakke, den lille sorte kjole, de quiltede håndtasker og to-farvede sko.

“Mit job er ikke at gøre, hvad hun gjorde, men hvad hun ville have gjort. Det gode ved Chanel er, at det er en idé, som du kan tilpasse mange ting,” forklarede Karl Lagerfeld om at gå i Gabrielle Chanels fodspor.

Virginie Viard vil løfte arven

Nu er tiden kommet til at finde Karl Lagerfelds efterfølger. Valget er faldet på Virginie Viard, der er blevet udnævnt til Artistic Director of Fashion Collections, og har været Lagerfelds højre hånd i mere end 30 år.

“Virginie Viard er blevet betroet det kreative arbejde med Chanels kollektioner, så Gabrielle Chanels og Karl Lagerfelds arv kan leve videre,” skriver Chanel i en pressemeddelelse.

Vi er spændte på, hvordan Virginie Viard vil løfte modehusets tunge arv.