Shop vilde øreringe
© Instagram / Miss_Mathiesen

Her er øreringene, alle taler om

Smykkedesigner Erica Mathiesen går en stor bue uden om den velkendte skandinaviske minimalisme. Se hendes vilde design her

“Jeg synes, det er vildt sjovt at se mine smykker på kendisser, men det er endnu sjovere at se dem på folk på gaden. Jeg bliver jo helt overbegejstret … de er som mine små børn.”

Erica Mathiesen lancerede sit selvstændige smykkemærke, Miss Mathiesen, for et år siden. Siden da har hendes iøjenfaldende og farverige design fået meget opmærksomhed – især på Instagram, hvor it-piger som Darja Barannik har omfavnet smykkerne.

Skandinavien er kendt for minimalisme, både hvad angår tøj og smykker. Ringene har længe været så små, at de næsten ikke er til at se, mens øreringe har lignet små knappenåle. Men nu ændrer tendensen sig, og det er her, Mathiesens smykker kommer ind i billedet.

Shop vilde øreringe
© Miss Mathiesen

Erica Mathiesen er 32 år gammel, mor til lille Alba og bor i Oslo. Hun er uddannet journalist og har en kandidatgrad i samtidskunst. I løbet af få år har hun nået at bo i både Mexico, London og Frankrig, hvor hun har samlet sin inspiration.

“Alt er meget etnisk inspireret. I øjeblikket er det øreringene, som sælger mest, de er både store, farverige og guldbelagt. Nu vil jeg udvide repetoiret langsomt, men sikkert.”

Erica fortæller, at alle smykkerne er lavet i hånden i små værksteder i Karachi, Pakistan, Jaipur og Indien.

“Nogle designer jeg selv, mens jeg køber andre fra smykkeværksteder. Det er lidt af en process at få tingene til at blive, som man havde forestillet sig. Det resulterer i, at jeg må igennem mange processer med designerne. Jeg tager de lektioner med videre. Alle fejlene har gjort mig hårdhudet,” siger Mathiesen.

Erica Mathiesen med sin datter, Alba.

“Jeg har altid været meget optaget af smykker, og har købt små skatte fra mine rejser rundt om i verden. Jeg har altid fået komplimenter for mine egne smykker, så jeg tænkte ‘hvorfor ikke prøve at lave en forretning ud af de ting, jeg elsker?’.”

Designeren indrømmer, at hun altid har været maksimalist, noget som skinner igennem i hendes design.

“More is more! Jeg er meget inspireret af gamle smykker og antikviteter og jeg elsker vintagesmykker. Min stil har vel altid bevæget sig i den retning.”

Responsen har, ifølge designeren, været overvældende, hvilket betyder, at det har været let at følge med det norske marked.

“Jeg begyndte jo i de små og testede på venner og bekendte. Øreringene blev hurtigt solgt, så dem blev jeg bare ved med at lave, uden at planlægge meget mere end det. Jeg har et kreativt hoved og elsker at finde på nye ideer, så det her er bare begyndelsen.”

Du kan besøge Ericas smykkeunivers på Missmathiesen.com.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF