Internettet raser over symbolet på Zaras nye nederdel
© Zara

Internettet raser over Zaras nye nederdel

Den spanske highstreetkæde er kommet i klemme på grund af en nederdel, som de er blevet tvunget til at trække tilbage

Zara er unægteligt en af tidens mest populære highstreetbutikker, men nu er den spanske kæde kommet i modvind. Årsagen er en ny denimnederdel med patches på, som minder til forveksling om Pepe the Frog.

Pepe the Frog er et af internettets mest brugte meme-symboler. Den grønne frø stammer oprindeligt fra en tegneserie, men har med tiden tilegnet sig en kontroversiel betydning. Pepe er blandt andet blevet brugt i politiske kampagner med et budskab om hvid nationalisme og antisemitisme, hvorfor frøen af mange bliver betegnet som et hadsymbol.

Derfor har Zaras brug af en Pepe-lookalike, forståeligt nok, modtaget megen kritik og fået kunder til tasterne, som reaktion på det kontroversielle design.

I en officiel udtalelse understreger Zara, at det ikke var intentionen, at nederdelens udsmykning skulle minde om Pepe the Frog. Designet er en del af en limited edition-kollektion, kaldet Oli-On-Denim, hvor en række kunstnere har fået frie tøjler til at skabe tøj til highstreetkæden. Ifølge kunstneren bag nederdelen, Mario de Santiago, kommer inspirationen et helt andet sted fra:

“Idéen kom fra et vægmaleri, jeg tegnede med et par venner for fire år siden. Der har absolut intet at gøre med temaet,” udtaler Mario de Santiago.

Tilsyneladende har den voldsomme kritik virket, da nederdelen er blevet fjernet fra Zaras webshop.

Det er ikke første gang, at Zara er blevet kritiseret for et kontroversielt design. Highstreetkæden har tidligere sluppet en T-shirt med stjerner, som uheldigvis lignede en koncentrationslejruniform.