Ballerinasko og loafers: 2017's it-sko
© Victor Jones

It-skoen, der vil erstatte dine sneakers

2017 ser ud til at blive året, hvor dine sneakers' popularitet vil dale til fordel for en anden komfortabel sko

Danmark må siges at være et meget sneakers-begejstret land, hvor de fleste kvinder er hoppet med på den sporty bølge. Sneakers har også overtaget modebilledet i mange andre lande, og selv de største luksusbrands har lanceret eksklusive udgaver af det komfortable fodtøj.

Men efter flere år med sneakers i førersædet lader det til, at andre flade varianter er begyndt at udfordre de hurtige skos plads.

De seneste år har loafers for alvor gjort sit indpas på både den danske og den internationale modescene, og dernæst fulgte ballerinaskoen, anført af Miu Mius model med bindebånd.

Et hurtigt kig på gæsternes fodtøj under de seneste modeuger viser også et overtal af loafers og ballerinaer frem for sneakers.

Loafers og ballerinaskos plads i modebilledet betyder, at vi vil se en markant nedgang i sneakers' popularitet. Det mener Lisa Aiken, som er Retail Fashion Director hos den toneangivende luksuswebshop Net-a-porter.com:

“Der er helt bestemt sket et generelt skift, især inden for skoverdenen, hvor vi ser, at moden nu bevæger sig væk fra det afslappede look, der ellers har domineret de sidste sæsoner. De allestedsnærværende sneakers' dominans er derfor aftagende,” udtaler Lisa Aiken til branchesitet WWD.

© Victor Jones

Hvorvidt Lisa Aikens forudsigelser holder stik vil vise sig. Vi har i hvert fald svært ved at forestille os, at danske kvinder nogensinde ville lægge sneakers helt på hylden.

MERE FRA COSTUME