Kanye West: “Jeg er skyld i Taylors succes”

Nu er den gal igen. Under premieren på Yeezy Season 3 langede Kanye endnu en gang ud efter Taylor Swift – men sangerindens squad kommer hende til undsætning

I går dannede Madison Square Garden rammerne for Kanye Wests præsentation af Yeezy Season 3 under New York Fashion Week.

Rapperens tredje kollektionlægger sig i forlængelse af de to forrige, og er i sig selv ikke nok til at overraske og chokere sit publikum – men så er det jo heldigt, at Kanye altid er mand for at smide en upassende kommentar eller ti, som sikrer omtale.

Kanye Wests syvende album, The Life of Pablo, havde premiere under showet, og et par af teksterne faldt ikke i god jord, navnlig nogle linjer fra nummeret Famous om musikerkollegaen Taylor Swift:

“For all my Southside n--gas who will know me best / I feel like me and Taylor might still have sex / Why, I made that bitch famous / God damn / I made that bitch famous.”

Her erklærer Kanye West fejlagtigt, at han er grunden til Taylor Swifts berømmelse. Men som bekendt har Taylor en hær af venner, så den rapkæftede rappers fornærmelse går ikke ubemærket hen.

Første respons kom fra Taylors lillebror, Austin, som postede en video, hvor han “gør forårsrent” og smider sine Yeezy-sneakers i skraldespanden.

Den næste, der meldte sin ind i kampen på de sociale medier, var Gigi Hadid.

Supermodellen deltog ved modeshowet, men tweetede samme aften, at hendes tilstedeværelse ikke betød, at hun var enig med alt, der blev sagt i sangteksterne:

Efter showet synes de benhårde sangtekster at inspirere til flere “ærligheder” fra den selvelskende musiker, der kom med en række citatværdige kommentarer.

Eksempelvis kunne Kanye West ikke dy sig for at afsløre sin egentlige modedrøm:

“Som jeg fortalte Anna (Wintour, red.) backstage, er min drøm at blive kreativ direktør for Hermès, i det mindste i et par år.”

Rapperen skyndte sig dog efterfølgende at udtrykke sin taknemmelighed overfor samarbejdspartneren Adidas, der har betalt for hele gildet.

Og sidst, men bestemt ikke mindst, har Kanye også planer om at indtage spilverdenen med et videospil dedikeret til sin afdøde mor, Donda West:

“Konceptet er, at min mor rejser gennem portene til himlen. Når jeg går ud og møder alle i San Fransisco og vi diskuterer og jeg siger, at jeg vil lave et spil, siger de bare ‘fuck dig’. Det er en svær ting at lave, mand. Det her shit var svært at lave, mand.”

Måske han kan udkonkurrere hustruens spilsucces Kim Kardashian: Hollywood? Eller, måske ikke.