© Wenn.com

Karl Lagerfeld i unåde – kalder modeller for “dumme, tarvelige væsner”

Den 84-årige modeskaber vækker harme blandt modeller verden over, efter en række skandaløse udtalelser i et nyt interview

Modens grand old man, Karl Lagerfeld, er både kendt for sine ikoniske design og til tider lidt for skarpe udtalelser.

I et nyligt interview med det franske magasin Numéro faldt snakken på bevægelserne MeToo og Time’s Up, hvilket resulterede i nogle meget uheldige udtalelser, som har bragt designeren i unåde.

Uddrag fra interviewet

Interviewer: “Har #MeToo- og #Time’sUp-bevægelserne påvirket din tilgang til din profession?”

Karl Lagerfeld: “Slet ikke. Jeg læste et sted, at det nu var nødvendigt at spørge modeller, om de er komfortable, når de poserer … Fra det øjeblik kan du som skaber slet ikke gøre noget længere. Hvad angår beskyldningerne mod stakkels Karl Temper (Interview Magazines kreative direktør, red.), så tror jeg slet ikke på det. En pige klager over, at han har trukket i hendes bukser, og straks bliver han ekskluderet fra en profession, der hidtil har hædret ham … Hvis du ikke vil hives i bukserne, så skal du ikke blive model!”

Modellernes alliance svarer igen

Karl Lagerfeld tilføjer, at visse modeller burde blive nonner i stedet, og fortsætter med at kalde dem for “dumme, tarvelige væsner.”

Det har fået Sara Ziff, grundlægger af the Model Alliance, til at kommentere på Karl Lagerfelds “stødende kommentarer” på vegne af organisationen:

“De skandaløse kommentarer fra Karl Lagerfeld 12. april i et interview med Numéro Magazine understreger, hvor lang vej, der er igen. Selvom [kommentarerne] ikke er overraskende, (Lagerfeld er kendt for stødende kommentarer og body-shaming af kvinder på grund af deres vægt og udseende), er Lagerfelds påstand om, at modeller ‘burde blive nonner’, hvis de ikke vil have trukket deres bukser ned, skandaløs … Hr. Lagerfelds afvisning af anmeldelser af seksuelle krænkelser og hans karakterisering af modeller … kræver bestemt handling.”

Karl Lagerfeld har endnu ikke kommenteret på udtalelsen fra Sara Ziff og the Model Alliance.