Vinder Dennis Lyngsø og Eva Kruse fra Danish Fashion Institute."Det er lykkedes Dennis at skabe et design, der er blevet både feminint og elegant. I juryen var vi meget imponerede over den detalje-fokusering og den ihærdige ind...

Lingeri inspireret af natsværmer vinder talentkonkurrence

22-årige Dennis Lyngsø vandt den danske finale i Triumph Inspiration Award, da 10 designstuderende dystede om at vinde talentkonkurrencen i går

Elegant, feminint og noget så overraskende som puppeformet - sådan så vinderdesignet ud i den danske finale af Triumph Inspiration Award 2010 - en international talentkonkurrence for designstuderende. Vinderen er 22-årige Dennis Lyngsø.

I alt 10 designstuderende fra Teko i Herning deltog i den danske finale, der blev holdt i Magasin på Kongens Nytorv i København. Temaet i år var Shape Sensation - en hyldest til kvindekroppens form og figur.
Dommerpanelet bestod af direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruse, Costumes chefredaktør, Rikke Agnete Dam, Tekos designchef, Ingrid Søe, samt skuespiller og ambassadør for Triumph Mille Dinesen.
Costumes chefredaktør, Rikke Agnete Dam, var begejstret for vinderens design.

"Det er et gennemført design. Der er mange detaljer, men alligevel fremstår sættet enkelt og skulpturelt. Og så er det modigt, at Dennis Lyngsø har valgt en så utraditionel inspirationskilde som en natsværmer," siger Rikke Agnete Dam.

Den 22-årige vinder er selvfølgelig glad og stolt over at vinde konkurrencen.
"Jeg tror, det kommer til at betyde rigtig meget for min karriere, at jeg nu har vundet den danske udgave af Triumph Inspiration Award. Jeg er meget ambitiøs og har knoklet hårdt for det, men det er helt klart det værd. Jeg glæder mig rigtig meget til den internationale finale i London, siger Dennis Lyngsø.

Hans vinderbidrag hedder Moth Metamorphosis. Titlen henviser til Dennis’ fascination af larvens forvandling til sommerfugl.

"Jeg er dybt fascineret af den forvandling, der sker, når en larve forpupper sig og transformeres til en sommerfugl. Metamorfose er et enestående fænomen, og jeg synes, det er en utrolig smuk historie, som jeg gerne vil vise med mit showpiece. Det har været en udfordring, da lingeriet ikke levner meget plads til at fortælle historien," siger Dennis.

Vinderen af den danske talentkonkurrence går videre til den internationale finale i London i september. Den internationale vinder får sit design sat i produktion og til salg i Triumphs butikker over hele verden og får 15.000 Euro - cirka 111.595 kroner.