© Wenn.com

Louboutin taber kamp om sine røde såler

Christian Louboutin er kendt for sine luksuriøse sko med røde såler. Dog er det ikke sikkert, at han kan holde dem for sig selv særligt meget længere

Christian Louboutins røde såle har altid været designerens varemærke, og selvom han længe har haft patent på den særlige tone af rød, vil det ifølge EU-domstolens advokat, Maciej Szpunar, måske snart være ugyldigt.

Det blev den franske skodesigner gjort opmærksom på i forbindelse med en retssag mod det hollandske highstreetmærke Van Haren, som blev anklaget for at kopiere de kendte røde såler.

Patentets ugyldighed skal forståes ud fra den europæiske lov om varemærker, da denne normalt ikke indebærer beskyttelse af former, hvilket Louboutins såler jo er. Derfor bliver det også sværere at bevare monopolet på den røde farve, da denne i princippet ikke kan blive anset som et varemærke, hvis den ikke længere bliver set i sammenhæng med sålen.

Tilbage i 2012 vandt Louboutin over Van Haren, hvilket fik highstreetmærket til at stoppe med at kopiere franskmandens røde såler. Men Van Haren søgte om appel og i 2014 blev retssagen overladt til den europæiske domstol, som muligvis står til at ændre den nuværende afgørelse i sagen.

Derfor lader det til, at Christian Louboutin snart vil blive nødt til at acceptere, at andre brands nu også må designe sko med røde såler – men vi vil nok for altid associere dem med den succesfulde franskmand først.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF