© Louis Vuitton

Louis Vuitton prikker til egne klassikere i nyt samarbejde med kunstneren Yayoi Kusama

Louis Vuitton har igen indgået samarbejde med den fremtrædende japanske kunstner, Yayoi Kusama. Her er vores 20 favoritter fra den gigantiske kollektion, som lanceres i dag.

Ifølge Louis Vuitton selv er der her tale om husets største begivenhed i 2023. Samarbejdet med Kusama består af to kollektioner, hvor den første lanceres i dag med mere end 200 produkter fra samtlige kategorier; ready-to-wear til både kvinder og mænd, sko, hatte, solbriller, badetøj, smykker, parfumer, punge, tasker og naturligvis husets ikoniske bagage.

Vuitton er også gået all-in og har skabt en kampagne med nogle af verdens absolut største modeller som Bella Hadid, Gisele Bündchen, Christy Turlington, Karlie Kloss, Liya Kebede og Natalia Vodiaonova (som oven i hatten er svigerdatter til LVMHs ejer, Bernard Arnault). Derudover har Vuitton skabt to særlige filtre på Instagram, som gir dig mulighed for at træde ind i Kusamas polkaprikkede uendelighed.

Yayoi Kusama er kendt for sine konceptuelle og avantgarde kunstværker med prikker, der har etableret hende som den største nulevende kvindelige kunstner. Da hendes berømmelse voksede i Amerika i 1960'erne, blev hun døbt 'Princess of Polka Dots', selvom hendes egen betegnelse er 'obsessional artist'.

"Infinity Dots" i rød

Den malede prik forvandles til Kusamas måske mest genkendelige motiv. Uendelighedsprikken betegner ifølge kunstneren selv en tilstand af 'selvudslettelse'. "Mit ønske var at forudsige og måle uendeligheden af det ubegrænsede univers, fra min egen position i det, med prikker" siger Kusama i sin selvbiografi Infinity Net.

"Painted Dots"

Samarbejdet mellem Louis Vuitton & Kusama har sine rødder i “Painted Dots”, og her er de en direkte oversættelse af Kusamas hånd gennem en kompleks serigrafiteknik og præget tryk på læder eller ikonisk Monogram-kanvas.

"Infinity Dots" i gul

Kusamas motiver har rejst med hende det meste af hendes liv; hun begyndte nemlig allerede at male sine prikker, da hun var et barn på ti år. Den farverige gentagelse af prikkerne er tro mod de originale kunstværker.

"3D Silver Studs"

Et glimt af det uendelige inspireret af Kusamas spejlede kugler, som er kendt fra hendes “Narcissus-have”, der blev vist (uofficielt) på den 33. Venedig-Biennale i 1966. Her er sølvkuglerne i varierende størrelser placeret med omhyggelig præcision i hånden.

"Psychedelic Flower"

Motivet fra et psykedelisk blomstermaleri fra 1993 folder sig ud over accessories og ready-to-wear til både mænd og kvinder. Lædervarer målrettet mænd, såsom “Taurillon Monogram Sac Plat”, bruger præget tryk på hvidt læder for at fremhæve blomsten og dens forviklinger.