Psst... Syv ting du ikke vidste om Copenhagen Fashion Week

Hvor lang tid tager et show, og hvor længe har Copenhagen Fashion Week egentlig eksisteret? Her er syv ting, du ikke vidste om modeugen

Du kan se det hele fra sofaen

Har du ikke hjemme i hovedstaden, eller mangler du en billet til modeugens eftertragtede shows, kan du klikke dig ind på Copenhagenfashionweek.tv. Her kan du se alle shows, mens du mageligt nyder en kop the i sofaen derhjemme. Og så behøver du ikke en gang modeugestresse over dit outfit. Dejligt.

30 modeller...

....skridtede ned af catwalken til By Malene Birger show ved Copenhagen Fashion Week i august. Blandt dem var blandt andre Hanni Gohr, Vala og Veneda. Fra den første model trådte ind på catwalken i sort-hvid-printet T-shirt, sorte chinos og hvid panamahat til den sidste forlod den i en overdådig sort-hvid stribet kjole, gik der 19 minutter. Det er en ret typisk længde for et modeshow i København.

Modeuge i lufthavnen

I Københavns lufthavn er i anledning af modeugen sat en særlig helpdesk op, hvor alle de internationale gæster kan få hjælp til at finde vej, oversigt over shows og en kold flaske vand, så snart de stiger af flyet. Så nemt er det at nyde dansk design.

36 shows

36 shows fylder i februar Copenhagen Fashion Weeks showskema ud. Blandt dem er blandt andre Ole Yde, Rützou, Bruuns Bazaar og Vilsbøl de Arce, der i løbet af de fire dage modeugen varer viser efterårets kollektioner frem på blandt andet showscenerne i Forum og på Københavns Rådhus. Sidste gang, der var modeuge - i August 2009 - var 42 shows listet.

FINs første gang

Norske FIN får den 10. februar sin Copenhagen Fashion Week-debut på scenen i Forum. Bæredygtighed karakteriserer mærkets anvendelige designs - se blandt andet buksedragter, nederdele og cardiganer i silke og bomuld på catwalken.

46 år med dansk mode

Copenhagen Fashion Week har faktisk eksisteret siden 1964, hvor modeugen oprindeligt var opvarmning til Herning fair i Herning messecenter. Samtidig med at eksporten af dansk mode voksede, gjorde Copenhagen Fashion Week det også. I løbet af halvfemserne blev København Skandinaviens modehovedstad nummer ét. Det er vi stadigvæk. Næste modeuge løber af stablen den 11.-15. august i år, hvor du kan få et smugkig på, hvad du skal se godt ud i til næste forår.

Ikke kun for de vigtige

De fleste shows under modeugen kræver invitation. Men ikke dem alle sammen. Skobutikken A Pair på Ny Østergade 3 inviterer lørdag den 13. alle, der har lyst, til to modeshows udenfor butikken. Få inspiration til, hvordan dine nye sko skal se ud klokken14.00og 15.00, hvor de to shows begynder.