Rick Owens åbner op: Derfor slog jeg model

Den amerikanske designer forklarer, hvorfor han slog en mandlig model efter sit modeshow i Paris

Da Rick Owens afholdte show ved modeugen i Paris i juni, endte en mandlig model med at stjæle al opmærksomheden, da han demonstrerede ned ad på catwalken med et banner med teksten “Please kill Angela Merkel – not”.

Demonstrationen faldt ikke i god jord hos Rick Owens, der siden har fortalt, at han slog modellen backstage efter showet.

Den amerikanske designer dykker nu yderligere ned i episoden i et nyt interview med Surface Magazine, hvor han forklarer præcis, hvorfor han slog modellen:

“Jeg var pissesur i øjeblikket, det var mit show og han ødelagde det. Grunden til, at jeg slog ham, var fordi jeg vidste, at hvis jeg ikke reagerede meget voldsomt, ville det måske virke som om, at det var et stunt, jeg havde planlagt. Alle skulle vide, at jeg var meget uenig med det,” forklarer han til Surface Magazine.

Rick Owens er ellers ikke bleg for at provokere sit publikum, eksempelvis var modellernes ædle dele til frit skue under designerens AW15-show. Men provokationen må aldrig være ondskabsfuld:

“Når jeg provokerer, så gør jeg det altid med noget, som jeg føler, tager udgangpunkt i varme, venlighed og kærlighed,” fortæller Rick Owens.

Designeren er altså ikke generelt imod provokerende tiltag, men han tog afstand fra modellens demonstration, da den havde et negativt udgangspunkt.