AEG 8000 Serien vasker selv de mest sarte materialer som silke
© Victor Jones

Sådan vasker du alt dit tøj i maskinen

Slut med besværlig håndvask og rens. Se, hvordan du kan vaske hele din garderobe i maskinen – så det er nemt altid at se velklædt ud, og du får tid til alt det sjove

Har du også items hængende i skabet, som er lavet i eksklusive materialer, der er besværlige at vaske eller måske slet ikke må komme i maskinen?

Bare rolig – nu bliver vaskedagen til en leg. Vi guider her til, hvilke materialer og items du sagtens kan smide i vaskemaskinen, uden at slide på tøjet eller ødelægge det. Dermed er håndvask og rens endelig fortid og det bliver let altid at se velklædt ud.

Silke

Det kan være besværligt at holde silke pænt, fordi det traditionelt set anbefales at vaske i hånden med vaskemiddel specielt udviklet til sarte tekstiler. Ellers risikerer du, at silkeskjorten bliver hullet og misfarvet.

Men i dag findes der heldigvis vaskemaskiner og tørretumblere, der med et specielt program passer godt på dine silke-items, så du ikke ender med krympet tøj. Ved at vaske fx din silkeskjorte i en maskine som AEG 8000 serien undgår du den besværlige håndvask, som faktisk også kan slide unødigt på den sarte silke, fordi du ved håndvask kan have svært ved at styre temperaturen på vandet og dosering af sæben.

Uld og tweed

Mange af os har en smuk vinterfrakke hængende i skabet i det lækreste uld eller tweed. Men hvor ofte bliver den egentlig gjort ren? Mange tror fejlagtigt at sådanne frakker kun kan tåle at komme til rens, men du kan faktisk godt vaske uld- eller tweedfrakken ved en lav temperatur og tørre den i en tørretumbler.

Du skal bare vælge en vaskemaskine med et program, der er specielt udviklet til at passe på det sarte materiale, så frakken bevarer sin kvalitet og pasform.

Kan det virkelig passe, at man kan smide sarte materialer i vaskemaskinen og tørretumbleren? Det afprøvede svenske Whyred, hvor hele AW17-kollektionen fik en tur i AEGs nyeste maskiner lige inden showstart. Se hvordan det gik i videoen her:

Blonder

Blondebluser er smukke og super populære, fordi de giver et feminint look. Men ofte tåler de ikke maskinvask. Blonder er nemlig ekstra delikate og har derfor brug for en skånsom vask. Men hvis du har en vaskemaskine, der kan indstilles til et program, der vasker ekstra skånsomt og effektivt, kan du sagtens smide blondetoppen i maskinen.

Cashmere

Generelt skal du ikke vaske dine uld- og cashmere-items for ofte. Du kan i stedet hænge dem til luftning udenfor i den friske luft. Er det ikke helt nok, kan du faktisk også godt vaske yndlingssweateren i maskinen – hvis bare du har en vaskemaskine med et vaskeprogram, der tager højde for de delikate materialer som uld og cashmere.

På den måde bliver materialet ikke slidt, det forbliver blødt og beholder pasformen, så du kan bruge din yndlingssweater sæson efter sæson.

Whyred afprøver AEG 8000 serien og vasker sarte materialer i vaskemaskine og tørretumbler
© Jonas Jacobsen

Nu er det nemt at passe på dit tøj

AEG har netop lanceret kampagnen #FashionWash, der opfordrer os til at vaske og købe mindre tøj. Vi slider nemlig unødigt meget på vores tøj og forkorter dets levetid ved at vaske det alt for ofte.

Maskinerne fra AEG 8000 serien gør det nemlig muligt at vaske og tørre selv de mest delikate items i silke, uld, tweed og blonder i maskinen. Dermed er håndvask og rens endelig fortid, og du kan investere i styles i eksklusive materialer, som du let selv kan passe på og dermed får glæde af i lang tid. Det gør både stor forskel for miljøet – og for dig selv.

Vaskemaskinen damper dine skjorter, vasker din uldfrakke og sørger for, at dit silketøj bevarer elasticiteten og farverne. Takket være ÖKOMix-teknologien bliver dit tøj vasket i dybden selv ved lave temperaturer og korte vaskeprogrammer.

Tørretumbleren tørrer din uldtrøje, uden at den krymper eller bliver slidt, og dine skjorter bliver mindre krøllede, end hvis du hænger dem til tørre. AbsoluteCare®-systemet tilpasser programmet, så tromlebevægelse og temperatur passer nøjagtigt til tøjet.

Læs alt om eksperimentet og maskinerne fra AEG på aeg.dk/carelabelproject