Læs sandheden om det logo, der pryder alle dine Chanel-tasker

Sandheden om Chanels logo

Du kender helt sikkert Chanels ikoniske logo, men du gætter nok aldrig, hvor Coco Chanel fik inspirationen til logoet fra

Hvis du, ligesom os, troede, at Chanels ikoniske logo, udelukkende var et produkt af grundlæggeren og designeren Coco Chanels kreative sind, vil du blive ret overrasket over, hvor logoet i virkeligheden stammer fra.

Faktisk har det ikoniske logo været lidt af et mysterium, og gennem årene har der været flere teorier og spekulationer om, hvordan idéen til de to sammenflettede c’er opstod.

Nogle mener, at Coco Chanel, må have besøgt Château Crémat, som er et gammelt slot i Nice, hvor designeren skulle have deltaget i en sommerfest hos veninden og hertuginden Iréne Bretz. Ser du nærmere på billedet nedenfor, vil du nok kunne forstå, hvorfor mange mener, at inspirationen til det sagnomspundne logo skulle stamme herfra.

Hvis du kigger godt efter, vil du nok kunne se det velkendte logo over dørene på det gamle slot, Château Crémat, i Nice / Foto: Twentyfourseveninfrance.com

Men ifølge bloggen Lachanelphile.com mener forfatter Justine Picardie og modehuset Chanel, at inspirationen til verdens mest dekadente logo i virkeligheden stammer fra et kloster.

Coco Chanel tilbragte nemlig den senere halvdel af sin barndom på et børnehjem, der befandt sig i det kristne kloster Aubazine. Og mens unge Coco Chanel befandt sig på børnhjemmet, skulle hun ofte have kigget på mønstrene i klosterets vinduer, som derfor menes, at være grundlaget for det, der i dag er et af verdens mest velkendte modelogoer.

Vinduerne i Aubazine-klosteret, hvor Coco Chanel formentlig fik idéen til det Chanel-logoet / Foto: Chanel

Om Coco Chanel er blevet inspireret af klosterets vinduer eller det gamle slot i Nice, står stadig hen i det uvisse, men nu er vi da kommet et skridt nærmere på sandheden om det verdenskendte logo.

Psst ... Hvis du elsker Chanel, så skal du se den nye overdådige Chanel-butik