Se designerens dagbog fra Den Gyldne Pelsnål

Da den danske designer Dennis Lyngsø kreerede sit bidrag til designkonkurrencen Den Gyldne Pelsnål, var han inspireret af rustninger

Den danske designer Dennis Lyngsø er nomineret til Den Gyldne Pelsnål. Han har tidligere i år vundet den danske del af talentkonkurrence Triumph Inspiration Award.

På torsdag (4. november, red.) afholdes prisoverrækkelsen Den Gyldne Pelsnål, hvor jeg har været så heldig at blive nomineret på baggrund af et design, jeg fremviste for Kopenhagen Fur i sommer.

Den eftertragtede pris bliver i år uddelt for 12. år i træk. På listen over designere, som tidligere har deltaget, kan du se navne som Naja Lauf, Julie Fagerholt og Baum und Pferdgarten.

I sidste uge skulle jeg foran en jury bestående af ingen ringere end Eva Kruse, Bjørn Bruun, Lotte Freddie og Patrizia Venturelli fremvise mit design, som er blevet realiseret i Kopenhagen Studios workshop.

En lodden støbning

Min inspiration går på kontrasten til min umiddelbare opfattelse af pels som materiale. Jeg forbinder pels med noget blødt og varmt, så min udfordring til mig selv blev at skabe et udtryk, der forekom hårdt og køligt - som metal. Man kan bære en pels for at ruste sig mod vinterens kulde, og med det i baghovedet begyndte jeg i min skitsering at armere kvindekroppen i mink. Dette er blevet til 'en rustning med hår på', som Birger Christensen måske ville have sagt...

Pels er imidlertid et vanskeligt materiale at vise blanke og glatte overflader i, så jeg var nødt til at se på de changerende nuanceforskelle i skinnende metal og genskabe den følelse ved hjælp af forskellige typer mink med tydelige nuanceforskelle.

Et af de bærende elementer i mit design er blevet detalje-brug af pyramide-formede nitter, som ligeledes er udført i en kombination af mink af forskellige typer.

Man må sige, at en rustning i mink er noget avantgarde, så jeg er virkelig spændt på at finde ud af, hvordan dommernes indtryk af mit pelsdesign har været.

Det har været en fantastisk og lærerig oplevelse at arbejde med pels. Det er helt klart et materiale, som jeg vil arbejde mere med i fremtiden.