Erin Wasson x HVISK
© Gillian Zinser

Se dette amerikanske stilikons nye designsamarbejde med dansk brand

Hvisk har lanceret en ny taske af vegansk læder i forbindelse med International Animal Rights Day.

I 2021 har modeverdenen budt på et væld af designsamarbejder – lige fra Kim Kardashians og Fendis shapewear og Rotates capsule-kollektion med Hypebae til Lulu Kaalund og Anne Sofie Madsens fine hæklerier.

Nu har et hold nye samarbejdspartnere meldt sig på banen, og det gælder denne gang det danske accessory-mærke Hvisk samt den amerikanske model Erin Wasson og fotograf Gillian Zinser. Sammen har de skabt en ny limited edition-skuldertaske af vegansk læder i forbindelse med International Animal Rights Day 10. december.

Al overskud fra salget går til North Shore Animal League America, som er en organisation, der redder hjemløse dyr og finder nye hjem til dem.

I forbindelse med lanceringen har vi talt med Erin Wasson og Gillian Zinser om deres tanker bag designsamarbejdet og bæredygtighed i fremtidens modeindustri.

“Vi håber, at den klassiske form og smukke udførelse vil resonere med alle, som har en kærlighed til tidløst design”

Hvorfor har I valgt at samarbejde med Hvisk?
“Hvisk repræsenterer de forandringer, vi mener er nødvendige for at skabe en bedre fremtid, hvor vi er mere bevidste. Modeindustrien har i den grad brug for nye snakke omkring ansvarlighed og at tænke fremadrettet i forhold til produktion og forbrug. Vi er tvunget til at nytænke den måde, vi skaber på. At være i stand til at afstemme vores værdier med et brand, som har et bevidsthedsetos med henblik på brugen af genanvendte materialer, et mindre carbonaftryk, økologisk integritet og beskyttelse af dyrerettigheder – hvilket vi mener er bydende nødvendigt at have fokus på – er virkelig en ære.

Det smukke ved Hvisk er, at der ikke bliver gået på kompromis med stil og kvalitet. Disse alternative materialer ER simpelthen fremtiden.”

Hvad er inspirationen bag den taske, I har designet i samarbejde med Hvisk?
"Vi ville gerne have den tilgang til samarbejdet, at det ikke skulle handle om at lave et design om, men at løfte et elsket design og tilføje vores budskab. De røde syninger og det røde for mod det krokodille-prægede veganske læder sender et diskret budskab, mens det veganske lædertag med ordene 'be kind' er kernen af, hvad vi gerne vil udtrykke. Selv hvis man bare tænker over betydningen af 'be kind' ... denne enkle idealisme kunne ligefrem guide nogen til at tage bedre valg som forbrugere."

© Hvisk

Hvem forestiller I jer bærer tasken?
"Vi håber, at den klassiske form og smukke udførelse resonerer med alle, som har en kærlighed til tidløst design. Derudover vil budskabet bag måske bringe nye købere med sig."

Tasken er lavet af vegansk læder – hvorfor var det vigtigt for jer?
"Produktion står for omkring 10 procent af den globale carbonudledning. Læderproduktion står forrest, når det gælder årsager til skovrydning. De genanvendte alternativer og materialer er nødvendige for at kunne skabe en bedre fremtid. Vi står på tærsklen til forandringer i industrien.

Vi tror virkelig på, at kan ændre tilgangen til traditionel produktion. Information er forhåbentlig værktøjet, der skal til for at sætte skub i tingene. Folk skal føle, at de er en del af samtalen, og vi er håbefulde omkring, at det er fremtiden ... at forbinde prikkerne mellem, hvor dine produkter kommer fra – og hvordan dit valg kan gøre en kæmpestor forskel. Vær den forandring, du gerne vil se!"

Tasken koster 949 kroner hos Hvisk.com.