© Hermès

Smukke tasker opkaldt efter stilikoner

Fra Hermès til Mulberry – her er de mest kendte tasker opkaldt efter nogle af modehistoriens ikoniske personaer.

Mulberry Alexa: Ikonisk taske opkaldt efter en af tidens største modeller

It-girl og tv-vært Alexa Chung må være særligt stolt af sit aftryk på modeverdenen – Mulberry sendte nemlig i 2012 en taske opkaldt efter hende på gaden. Tasken Alexa er et miks mellem Mulberrys ikoniske Bayswater og Mulberrys mappe til mænd: quirky og skødesløst chik ganske som Alexa Chung selv. Tasken fås i dag i 18 forskellige farvekombinationer som mørkegrøn, abrikos, lyseblå og naturligvis klassisk sort. Tasken koster fra 10.850 kroner hos Mulberry.com.

Hermès Birkin Bag: En af historiens mest ikoniske tasker opkaldt efter Jane Birkin

Birkin fra Hermès er nok en af de mest berømte tasker opkaldt efter en kendis. Inspirationskilden til tasken er den britiske sangerinde og skuespillerinde Jane Birkin. I et interview med modejournalist Dana Thomas har Jane Birkin udtalt, at hun i begyndelsen af 1980'erne sad ved siden af Hermès' direktør på en flyvetur fra Paris til London. Birkin tabte alle sine ting på gulvet, og det må direktøren have bemærket, for han sendte hende kort tid efter en taske, så hun havde et sted til alle sine ting. Tasken er senere blevet næsten mere berømt end Jane Birkin selv, og i 2006 udtalte sangerinden og skuespillerinden, at når hendes datter Charlotte Gainsbourg er i USA, bliver hun ofte spurgt, om hun er datter af tasken.

Har du lyst til at føje Birkin til din garderobe, skal du både væbne dig med tålmodighed og spare sammen, for der er over to års ventetid på tasken, og den koster fra omkring 60.000 kroner og op mod flere millioner kroner alt efter materialer og sjældenhed. Læs mere hos Hermes.com.

Gucci Jackie: Taske opkaldt efter præsidentfruen

USA's tidligere førstedame Jackie Kennedy Onassis elskede en bestemt taske fra Gucci, og hun brugte den så flittigt, at Gucci i 1960'erne gav tasken navnet Jackie. Jackie-taskerne er alle håndlavede, og det tager 7 til 13 timer at lave én. Du kan selv blive den lykkelige ejer af tasken hos Gucci.com. Pris fra cirka 18.595 kroner.

Hermès Kelly: Ikonisk taske bragt på forsiden af magasin

Hermès opkaldte i 1950'erne en elegant taske efter skuespillerinden og prinsessen Grace Kelly. Grace Kelly brugte i 1956 en stor Hermès-taske i krokodille-skind til at skjule sin gravide mave for en paparazzi-fotograf. Billedet blev bragt på forsiden af Life Magasine i 1956.

Ganske som Birkin fra Hermès er der flere års ventetid på Kelly, og den koster fra cirka 50.000 kroner. Læs mere hos Hermes.com.

Marc Jacobs Stam: Taske opkaldt efter canadisk topmodel

Da Marc Jacobs i 2005 sendte tasken Stam på catwalken, blev den straks en it-taske. Tasken er opkaldt efter den 23-årige canadiske topmodel Jessica Stam, og blandt andre skuespillerinden Kate Beckinsale og burleskdanserinden Dita Von Teese er fan af tasken. Den kviltede lædertaske er blevet skabt i mange forskellige farver som sort, beige og lilla og kan i dag findes i secondhand-butikker og -websites som Vestiaire Collective.