Shop tasker opkaldt efter stilikoner

Mulberry har netop sendt en taske opkaldt efter it-girl Alexa Chung i butikkerne. Se den - og andre tasker opkaldt efter stilikoner

1 / 6

It-girl og tv-vært Alexa Chung må være særlig stolt i disse dage. Mulberry har nemlig netop sendt en taske opkaldt efter hende på gaden. Andre stilikoner, der har fået en taske opkaldt efter sig, tæller blandt andre Grace Kelly, Jane Birkin og Jackie Kennedy Onassis. Tasken Alexa er et miks mellem Mulberrys ikoniske Bayswater og Mulberrys mappe til mænd. Quirky og skødesløs chik ganske som Alexa Chung selv. Du kan finde tasken i forskellige farver som brun, blå og med pink leopardpletter. Tasken koster fra ca. 6.325 kroner hos Mulberry.com.

2 / 6

Birkin fra Hermès er nok en af de mest berømte tasker opkaldt efter en kendis. Inspirationskilden til tasken er den britiske sangerinde og skuespillerinde Jane Birkin. I et interview med modejournalist Dana Thomas har Jane Birkin udtalt, at hun i begyndelsen af 1980'erne sad ved siden af Hermès direktør på en flyvetur fra Paris til London. Birkin tabte alle sine ting på gulvet, og det må direktøren have bemærket, for han sendte hende kort tid efter en taske, så hun havde et sted til alle sine ting. Tasken er senere blevet næsten mere berømt end Jane Birkin selv, og i 2006 udtalte sangerinden og skuespillerinden, at når hendes datter Charlotte Gainsbourg er i USA, bliver hun spurgt, om hun er datter af tasken.
Har du lyst til at føje Birkin til din garderobe, skal du både væbne dig med tålmodighed og spare sammen, for der er over to års ventetid på tasken, og den koster fra ca. 26.000 kroner.

3 / 6

USA's tidligere førstedame Jackie Kennedy Onassis elskede en bestemt taske fra Gucci, og hun brugte den så flittigt, at Gucci i 1960'erne gav tasken navnet Jackie. Jackie-taskerne er alle håndlavede, og det tager 7 til 13 timer at lave én. Du kan selv blive den lykkelige ejer af tasken hos Gucci.com. Prisen er ca. 15.350 kroner.

4 / 6

Hermès opkaldte i 1950'erne en elegant taske efter skuespillerinden og prinsessen Grace Kelly. Ganske som Birkin fra Hermès er der flere års ventetid på Kelly, og den koster fra ca. 50.000 kroner.
Grace Kelly brugte i 1956 en stor Hermès-taske i krokodille-skind til at skjule sin gravide mave for en paparazzi-fotograf. Billedet blev bragt på forsiden af Life Magasine i 1956.

5 / 6

Da Marc Jacobs i 2005 sendte tasken Stam på catwalken, blev den straks en it-taske. Tasken er opkaldt efter den 23-årige canadiske topmodel Jessica Stam, og blandt andre skuespillerinden Kate Beckinsale og burleskdanserinden Dita Von Teese er fan af tasken. Den kviltede lædertaske er blevet skabt i mange forskellige farver som sort, beige og lilla. Hos Net-a-porter.com finder du en lilla Stam med Swarovski-sten til ca. 14.100 kroner.

6 / 6

Den britiske topmodel Agyness Deyn kunne i 2008 slutte sig til rækken af stilikoner, der har fået en taske opkaldt efter sig. Mulberrys forårs- og sommerkollektion 2008 rummede nemlig tasken Agyness. En lædertaske med tykke hanke og en metallukning. Tasken er ikke længere i produktion.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev