Stella McCartney sagsøger for taske-kopiering

Den britiske stjernedesigner sagsøger Steve Madden for at kopiere sin signaturtaske, Falabella

Efterligning er eftersigende den største kompliment, men nogle gange har designere ladet sig inspirere i så høj grad, at der nærmere er tale om kopiering.

Det mener Stella McCartney er tilfældet med Steve Maddens nye taske, BTotally, som ifølge den britiske stjernedesigner er en “dårligt udført" version af sin signaturtaske, Falabella.

Derfor sagsøger Stella McCartney nu Steve Madden for kopiering:

"Længe efter Falabella-kollektionen af tasker fik en fremtrædende plads i modebranchen, og efter [Stella McCartney] tog patent på sine design, begyndte [Steve Madden] at importere og sælge en mulepose, som, selvom den fremstår stort set identisk i designet, er en dårligt udført kopi," står der blandt andet i søgsmålets papirer.

Steve Maddens BTotally bag og Stella McCartneys Falabella-taske

Steve Maddens taskedesign, der er udsmykket med selvsamme karakteristiske kæder, som Stella McCartneys Falabella-kollektion fra 2009, står til omkring 700 kroner i forhold til det London-baserede mærkes kollektion, der spænder fra ca. 4.700 til 12.400 kroner.

Men Stella McCartneys advokater gør hvad de kan for at få indført et forbud, der forhindrer Steve Madden i at forsætte salget af sin taske.

Sagen mellem McCartney og Madden er langt fra den eneste modekontrovers, som er endt i en retssal. I slutningen af sidste uge kom modebrandet ElevenParis i modvind, efter blandt andre Beyoncé og Rihanna sagsøgte dem for misbrug af deres navne.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!