© Wenn.com

Streetstylestjerne fanget i uheldig video

Russiske Miroslava Duma revser bloggeren Bryanboy og den transkønnede model Andreja Pejić

Den russiske entreprenør Miroslava Duma har længe været en af streetstylescenens fremtrædende skikkelser.

Nu er hun kommet i klemme som følge af en video, hvor Duma revser bloggeren Bryanboy og den transkønnede model Andreja Pejić.

I videoen, der er på russisk med engelske undertekster, fordømmer hun Bryanboy for at bære kvindetøj, samt den transkønnede model Andreja Pejić, som ifølge Duma potentielt skader unge drenges psyke. Miroslava Duma fortsætter med at kalde både Bryanboy og Pejić for “mærkelige” og tilføjer: “Der er brug for en særlig slags censur og raffineret kultur her”.

Duma siger endvidere, at hun ikke ville inkludere Bryanboy eller Pejić på sin hjemmeside, Buro247, fordi den beskæftiger sig med “skønhed og renhed”, og afslutter med at “takke Gud” for, at “der ikke er så mange af dem”.

Bryanboy selv delte videoen med sine 666.000 Instagram-følgere med teksten: “Racisme og fordomme er aldrig cool. Jeg er åbenbart mærkelig… forresten så jeg lige dette på Twitter i dag. Så jeg er lige så chokeret som jer!”

Opslaget har vakt røre blandt bloggerens mange følgere, der tager skarpt afstand fra Dumas udtalelser.

“Modbydeligt! Hun skulle skamme sig,” skriver en bruger, mens en anden tilføjer: “Hun har sådan en stor platform, og vælger at være så uintelligent. Det er modbydeligt, men jeg har ondt af hendes mangel på kognitive evner.”