Tasker opkaldt efter stilikoner

Lana Del Rey, Jane Birkin og prinsesse Diana er blandt de stilikoner, der har fået en taske opkaldt efter sig

Lana Del Rey
1 / 7

Lana Del Rey

Mulberry har gjort det igen. Designet en musthave-taske opkaldt efter en stilikon. Den nye taske er opkaldt efter sangerinden Lana Del Rey - en af tidens største stilikoner. Tasken kommer i butikkerne til maj, og den kommer til at koste cirka 7.000 kroner.

Jane Birkin
2 / 7

Jane Birkin

Birkin fra Hermès er nok en af de mest berømte tasker opkaldt efter en kendis. Inspirationskilden til tasken er den britiske sangerinde og skuespillerinde Jane Birkin. I et interview med modejournalist Dana Thomas har Jane Birkin udtalt, at hun i begyndelsen af 1980'erne sad ved siden af Hermès direktør på en flyvetur fra Paris til London. Birkin tabte alle sine ting på gulvet, og det må direktøren have bemærket, for han sendte hende kort tid efter en taske, så hun havde et sted til alle sine ting. Tasken er senere blevet næsten mere berømt end Jane Birkin selv, og sangerinden og skuespillerinden har udtalt, at når hendes datter Charlotte Gainsbourg er i USA, bliver hun spurgt, om hun er datter af tasken.

Har du lyst til at føje Birkin til din garderobe, skal du både væbne dig med tålmodighed og spare sammen, for der er over to års ventetid på tasken, og den koster fra ca. 50.000 kroner.

Alexa Chung
3 / 7

Alexa Chung

Mulberry skabte i 2010 it-tasken opkaldt efter it-pigen: Alexa. Tasken er et miks mellem Mulberrys ikoniske Bayswater og Mulberrys mappe til mænd. Quirky og skødesløs chik som Alexa Chung selv. Du kan få tasken i forskellige størrelser og farver.

Taske fra Mulberry til 19.000 kr. og taske fra Mulberry til 7.500 kr.

Grace Kelly
4 / 7

Grace Kelly

Skuespiller og prinsesse Grace Kelly fikk en elegant Hermès-veske oppkalt etter seg på 1950-tallet. Skal du kjøpe Kelly-vesken i dag, må du ut med minst 50.000 kroner, og stå på venteliste i et års tid.

Grace Kelly brukte en stor Hermès-veske i krokodilleskinn til å skjule sin gravide mage for en papparazzifotograf i 1956. Bildet havnet på forsiden av Life Magazine i 1956.

Jessica Stam
5 / 7

Jessica Stam

Da Marc Jacobs i 2005 sendte tasken Stam på catwalken, blev den straks en it-taske. Tasken er opkaldt efter den 25-årige canadiske topmodel Jessica Stam, og blandt andre skuespillerinden Kate Beckinsale og burleskdanserinden Dita Von Teese er fan af tasken. Den kviltede lædertaske er blevet skabt i mange forskellige farver som sort, beige og lilla.

Taske fra Marc Jacobs til ca. 9.170 kr. hos Mytheresa.com.

Jackie Kennedy Onassis
6 / 7

Jackie Kennedy Onassis

USA's tidligere førstedame Jackie Kennedy Onassis elskede en bestemt taske fra Gucci, og hun brugte den så flittigt, at Gucci i 1960'erne gav tasken navnet Jackie. Jackie-taskerne er alle håndlavede, og det tager 7 til 13 timer at lave én. For et par år siden relancerede Gucci tasken og gav den navnet New Jackie.

Taske fra Gucci til 13.075 kroner hos Gucci-butikken i København.

Prinsesse Diana
7 / 7

Prinsesse Diana

En vaskeægte prinsessetaske. Det kan du få hos Gucci, som netop har relanceret tasken Diana - naturligvis opkaldt efter prinsesse Diana. Den britiske prinsesse var selv begejstret for tasken, da den først blev skabt. I denne sæson er tasken blevet redesignet af Guccis kreative direktør Frida Giannini. Du kan vælge mellem to versioner af Diana-tasken.

Øverst: Taske fra Gucci til 12.750 kr.
Nederst: Taske fra Gucci til 7.325 kr.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev