Closay.dk: Tjen penge på dine kjoler med ny dele-app
© HBO

Tjen penge på dine kjoler med ny kjoledelings-app

Hvis du også har en masse festkjoler hængende hjemme i skabet, som du aldrig bruger, får du nu muligheden for at tjene penge på dem – igen og igen

Kender du følelsen af at have tøjkrise før en stor fest, da det pludselig føles som om, at du slet ikke har noget tøj i klædeskabet? Denne krise løses ofte ved at tage på en lynshoppingtur, hvilket resulterer i, at dit skab nu bugner med smukke festkjoler, som du ikke bruger særligt tit.

Det er du ikke ene om. Ifølge Alexander Langhede Andersen, manden bag dennye app Closay, bruger den danske kvinde gennemsnitteligt 7.715 kroner på tøj og sko om året. Men det er kun omkring 20 procent af vores tøj, som vi rent faktisk bruger, hvilket betyder, at mange af os har rigtig meget tøj, der ikke bliver brugt særligt ofte. Men det skal være slut nu.

Closay kaldes for modeverdens svar på Airbnb, fordi appen også tager udgangspunkt i deleøkonomi. Den er nemlig udviklet for, at kvinder kan leje deres kjoler ud til hinanden.

Det vil sige, at den dyre nytårskjole, som du kun har brugt en enkelt gang, nu kan blive en indtjenende investering. Ligeledes kan tøjkrisen hurtigt blive afværget på en billigere måde, end hvis du skulle ud og købe en helt ny kjole.

Man lejer tøjet hos andre kvinder i sit nabolag, og så har man kjolen i tre til seks dage, hvilket gør appen oplagt at bruge inden en stor julefrokost eller nytårsaften.

Appen er lige udkommet til både iPhone og Android, og hvis du downloader den nu, kan du allerede have weekendens outfit i hus i morgen – smart.