© Wenn.com

Vogue dropper stjernefotografer efter anklager om seksuelle krænkelser

Anna Wintour, amerikansk Vogues chefredaktør, tager skarpt afstand fra modefotograferne Mario Testino og Bruce Weber

To af de største stjerner inden for modefotografi, Mario Testino og Bruce Weber, er midlertidigt udelukket fra at arbejde med Vogue og forlaget Condé Nast. Beslutningen er truffet i lyset af en ny artikel i New York Times, hvor en lang række mandlinge modeller anklager de to fotografer for seksuelle krænkelser.

Ifølge New York Times har 15 modeller anklager 71-årige Bruce Weber – der blandt andet er kendt for sine sexede Calvin Klein-kampagner – for et mønster af “unødvendig nøgenhed og tvangsfuld seksuel adfærd” på fotoskydninger.

Ligeledes er Mario Testino – en Vogue-favorit og Kate Moss' foretrukne fotograf – blevet anklaget af 13 mandlige modeller og assistenter for tilbagevendende seksuel chikane gennem to årtier.

Du kan læse den detaljerede beretning i New York Times her.

Nye regler for fotoskydninger

Anna Wintour, chefredaktør hos amerikansk Vogue og Artistic Director hos Condé Nast, reagerede prompte på anklagerne. Foruden at tage afstand fra de to stjernefotografer har Condé Nast opstillet et ‘Code of Conduct’ (adfærdskodeks, red.) for fremtidige fotoskydninger.

Heraf fremgår blandt andet, at alle modeller skal være over 18 år, at der ikke må være alkohol på settet og at alle fotoskydninger, der involverer nøgenhed, gennemsigtigt tøj, lingeri, seksuelle poseringer og lignende skal godkendes af subjektet på forhånd.

Du kan læse Anna Wintours svar på anklagerne mod Mario Testino og Bruce Weber her.

MERE FRA COSTUME