Wang ude af Balenciaga

Opdateret: Balenciaga har i dag bekræftet, at SS16-kollektionen bliver den sidste, hvor Alexander Wang er kreativ direktør for det franske modehus

Ifølge en rapport fra Wwd.com i dag 29. juli har Kering, der driver Balenciaga, besluttet ikke at fornye Alexander Wangs kontrakt efter to og halvt år på posten.

Det forlyder, at Wangs sidste modeshow for Balenciaga vil være under den kommende Paris Fashion Week, og at søgningen efter Wangs efterfølger allerede er i gang, skriver Wwd.com.

Alexander Wang overtog posten hos Balenciaga fra Nicolas Ghesquière, der siden tog over roret hos Louis Vuitton efter Marc Jacobs.

Og hvor Nicolas Ghesquière har fortsat sin kultstatus hos Louis Vuitton, har Wang ikke i samme grad imponeret hos Balenciaga. Modekritikere var allerede ved valget af den unge amerikaner skeptiske, og Wang har siden ikke levet op til de store forventninger.

Modesitet Style.com kaldte AW15-kollektionen for skuffende, og konstaterede, at selv modellerne havde besvær med at bevæge sig i kollektionen.

Alexander Wang har desuden brand i eget navn samt underlinjen T by Alexander Wang. Brands som designeren angiveligt søger investorere til.

Kering ejer, udover Balenciaga, huse som Gucci og Alexander McQueen.

OPDATERET 31. JULI: BALENCIAGA BEKRÆFTER
Balenciaga har i dag bekræftet, at Alexander Wang, forlader modehuset efter en fælles beslutning: "Balenciaga og Alexander Wang meddeler i dag deres fælles beslutning om ikke at forny deres kontrakt ud over den oprindelige ansættelsesperiode," udtaler Balenciaga ifølge Wwd.com i dag.

Grunden til, at Wang skal forlade Balenciaga, findes ikke i udtalelsen, men Wang har eftersigende udtrykt, at det er lysten til at fokusere på sit eget brand, der er grunden til, at han forlader det franske modehus.

Når modellerne går ned ad catwalken til Paris Fashion Week 2. oktober og viser SS16-kollektionerne, bliver det Alexander Wangs sidste som kreativ direktør for Balenciaga.