3 designere - 5 spørgsmål

Vi har stillet tre designere fem spørgsmål om bl.a. stiltips og inspirationskilder. Se svarene her.

© costume.dk
1 / 4

Upcoming Anne Sofie Madsen, svenske Stylein og urban-chic Baum und Pferdgarten holder alle show under den danske modeuge. Få deres bedste stiltips, hør hvad de ikke kan undvære under modeugen og find ud af, hvad der har inspireret dem til SS13-kollektionen.

BAUM UND PFERDGARTEN
2 / 4

BAUM UND PFERDGARTEN

Baum und Pferdgarten har været en del af den danske modescene siden 1999. Designerne bag, Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, arbejder med en konstant dualisme i kollektionerne, hvor det maskuline møder det feminine, og hvor ladylike elementer blandes med sporty elementer.

Baum und Pferdgarten med 3 ord?

“Dualistisk, cool og sporty.”

Hvor finder man jer lige inden showstart?

“Vi er begge to backstage, hvor vi retter de sidste ting til på modellerne, og i det hele taget bare sikrer os, at alt er i orden, inden showet starter.”

Hvad har inspireret jer til SS13-kollektionen?

“Vi tror på stærke farver samt hvid. Og på minimalisme og sporty elementer. Vi har ladet os inspirere af den amerikanske kunstner Mark Rothko, som netop er kendt for sine meget farverige og minimalistiske malerier. Derudover har super minimalistisk arkitektur været en stor inspirationskilde for kollektionen.”

Jeres bedste stiltip?

“Smuk hud og høje hæle.”

Uundværligt under modeugen?

“Et par høje stiletter.”

STYLEIN
3 / 4

STYLEIN

Svenske Stylein har taget turen over sundet og holder show i København. Mød chefdesigner Elin Stylein, der siden 2001 har fået os til at drømme om silkekjoler, chunky strik og blødt jersey.

Hvor finder man dig lige inden showstart?

“Jeg giver modellerne en peptalk backstage. Det er super vigtigt, at de får den rigtige energi og følelse lige inden de træder ud på catwalken. Min sidste sætning er altid, at de skal huske at nyde det.”

Værd at vide om SS13-kollektionen?

“Styleins SS13-kollektion, A Split Second, finder sted i en rå og skulpturel verden. Naturens kræfter; vand, vind og lys skubber historien frem og skaber silhuetter, der kun eksisterer i den verden. Det hele er ret abstrakt, og jeg glæder mig sådan til at vise det frem.”

Uundværligt under modeugen?

“Vand. Jeg bliver altid virkelig tørstig under en stresset modeuge. Og så er det jo også godt at have noget at kompensere med for champagnen aftenen før.”

Dit bedste stiltip?

“Brug hellere pengene på få items i god kvalitet frem for at bruge dem på mange items i en ikke så god kvalitet.”

Stylein med 3 ord?

“Feminint, eksklusivt, nutidigt, edgy. Oops - det var fire.”

ANNE SOFIE MADSEN
4 / 4

ANNE SOFIE MADSEN

Seneste stjerneskud på den danske designhimmel er Anne Sofie Madsen, der sendte sin første kollektion på gaden i starten af 2012. Med en fortid hos prominente designere som John Galliano og Alexander McQueen forener hun couture med det mere kommercielle.

Hvor finder man dig lige inden showstart?

“Backstage sammen med stylist Sassie Barré, showproducer Christian Bang og min veninde samt accessories-designer Johanne Toudahl. Jeg retter på tøjet og får de sidste detaljer på plads.”

Værd at vide om SS13-kollektionen?

“Jeg er blevet inspireret af Miracle Strip Amusement Park i Florida. En beach forlystelsespark fra 1963, som nu er lukket ned og står for forfald. Jeg tror på high-cut swimwear, krystal broderier og lak mønstre.”

Uundværligt under modeugen?

“Team ASM (red. Anne Sofie Madsen).”

Personligt highlight fra den danske modeuge?

“Da Anne Christine Persson (red. Development Director, Copenhagen Fashion Week) og Hamish Bowles (red. redaktør på Vogue) kom og sagde tillykke efter mit SS12 åbningsshow til Copenhagen Fashion Week sidste år.”

Anne Sofie Madsen med 3 ord:

“Animistisk. Begrænset. Fortællende”.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev