4 tendenser fra modeugen, du skal kende

Costumes stylingredaktør peger på de største tendenser fra Copenhagen Fashion Week, du bør skrive dig bag øret

Copenhagen Fashion Week SS18: Tendenser fra modeugen
1 / 4

90’erne

2016 stod i 90’ernes tegn og meget tyder på, at det samme vil gælde for 2018.

Tænk på alle de mest populære serier fra 90’erne, og du har næste forårs største tendenser: Kig til maven, sweatshirts, sweatpants, sporty detaljer, oversize, lag-på-lag, plastikdetaljer og romantiske blomsterprint.

Copenhagen Fashion Week SS18: Tendenser fra modeugen © Copenhagen Fashion Week
2 / 4

Flæser

Flæser har længe domineret i modebilledet og den feminine tendens fortsætter langt ind i foråret.

Cecilie Bahnsen er bannerfører for trenden, som i det danske designtalents univers fortolkes kunstnerisk, intelligent, skulpturelt, legende og feminint.

Flæserne gik igen på samtlige catwalks, men hvor Bahnsen er 110 procent feminin, brugte de øvrige designere tendensen som kontrast til sporty og herreinspirerede elementer.

Copenhagen Fashion Week SS18: Tendenser fra modeugen © Copenhagen Fashion Week
3 / 4

Bløde silhuetter

De danske designere omfavnede de bløde silhuetter, der på én gang er afslappede, sexede og iøjenfaldende. Væk er det tunge og tækkelige, der er blevet erstattet af sensuelle former og blottet hud.

Blandt favoritterne var Malene Birgers lange nederdele med kig til ben, Gannis store, vidde jeans og Designers Remix’ minimalistiske og sporty silhuetter, der var stylet i lag-på-lag i lette materialer, så man kunne fornemme kroppen.

Copenhagen Fashion Week SS18: Tendenser fra modeugen
4 / 4

Stærke farver

Modige farvekombinationer gik igen hos samtlige designere, som slog et fælles slag for optimisme, humor og mangfoldighed.

Særligt græsgrøn, himmelblå sart gul og appelsinorange prægede kollektionerne hos blandt andre Julie Fagerholt Heartmade, Ganni, Designers Remix. By Malene Birger, Saks Potts og Baum und Pferdgarten.

Sort blev kun brugt som en detalje hos designerne, der derimod anvendte masser af hvidt, som et rent og roligt modspil til farveladen.