© privat

7 insider tips, der kan gøre dig til modeuge ekspert

Costumes Creative Diector, Christian Hansen, tager dig med til de vildeste, mest lærerige og bare rigtigt gode oplevelser, fra den netop overståede modeuge i København.

FLOTTESTE KOLLEKTION

Henrik Vibskov leverede (sædvanen tro) en smuk og gennemarbejdet kollektion. Her er tale om gennemført design og gedigent håndværk i smukke materialer. Vibskov skaber smukke og klædelige silhouetter, som kombinerer farver og print i harmonier, der altid får et uventet udtryk. Frakker, kjoler og endda sokker, vi alle gerne vil hoppe i med det samme! Henrik Vibskov skruer op for både styling og iscenesættelse med lag-på-lag, striktrøjer som hat, kjoler på mænd, et avanceret set-design (der får endnu bedre liv på billeder og film end “in-real-life”) og ikke mindst et super avantgarde kor af kvinder iført en slags uniformer, der var lige dele folkekostume og rumdragt. Kollektionen fungerer sublimt i Vibskovs fuldendte univers - men vil også gøre sig rigtig godt i en hverdagsgarderobe. Bravo!

© privat

STÆRKESTE BUDSKAB

Munthe har (ligesom mange andre danske designere) gennem længere tid haft stort fokus på bæredygtighed - genbrug, økologi, ressourceforbrug. Naja Munthe valgte at understrege denne vigtige dagsorden ved at holde sit show på en genbrugsstation i Københavns Sydhavn, som i dagens anledning var shinet op og tog sig ud fra sin bedste side i det smukke solskin. Munthe holder fast i sit DNA og skaber tøj (og vildt flotte sko) til en moderne boheme, der helst sikkert deler værdierne omkring bæredygtighed.

© munthe

FEDESTE AFTER-PARTY

Baum und Pferdgarten holdt deres show centralt i København på åben gade, hvor alle københavnere var inviteret med til både show og after-party i Vognmagergade foran deres nye flagskibsbutik. Et smukt cast af stærke kvinder marcherede ned ad gaden til et opløftende soundtrack, som efter den storslåede finale fadede direkte over i festmusik, og catwalken blev omdannet til en stor gadefest, hvor alle var inviteret. Kort efter kom cast og designere ud på gaden og festede videre med alle os andre. En vidunderlig aften i København.

© baum und pferdgarten

STØRSTE FEST PÅ CATWALKEN

Med Rotate har designerne - og tidligere moderedaktører på Costume - Jeanette & Thora skabt en kæmpe succes, som handler om at levere festgarderoben til særlige anledninger. Til modeugens sidste show sendte de alle modeller (som inkluderede influenter som Emili Sindlev, Anaa Saber og Vanessa Hong) ind i sexede party-looks og tårnhøje hæle i en kæmpe arena under funklende diskokugler til lyden af klubmusik. Som finale kom hele castet ind som forskellige versioner af “Lady in Red” (catsuit, body, cocktail-kjole, crop top med nederdel osv.) til tonerne af samme nummer, mens de to designere tog imod stående bifald og gik arm i arm med Mona Tougaard. Rotate er en stor fest.

© rotate

FEDESTE ENERGI

Ganni er altid garant for et af modeugens absolutte højdepunkter - og denne gang var ingen undtagelse. Showet fandt sted på Ofelia Plads midt i Københavns havn, mens solen gik ned og glimtede i vandet. Et upbeat soundtrack satte gang i Gannis “Joyride”, hvor en bmx-cykel drønede ind foran gæsterne og tog et par runder på catwalkens forhindringer, inden Mona Tougaard åbnede showet i “Canadian tuxedo”. Konceptet Ganni Girl er de seneste sæsoner blevet mere og mere inkluderende, og denne sæson er ingen undtagelse, når Ganni gennem både cast og front row understreger, at deres brand er for alle - uanset køn, farve og størrelse. Finalen var en “Joyride” uden lige, hvor halvdelen af castet i bedste københavnerstil cyklede på bmx, mens resten løb med i farten. Super livsbekræftende show!

© privat

STØRSTE OVERRASKELSE

Saks Potts indtog Krinsen på Kongens Nytorv i København og lod deres modeller vandre rundt om rytterstatuen - men designerne Cathrine Saks & Barbara Potts overraskede os alle med et cast af inspirerende mødre, der inkluderede prominente venner af huset som Pernille Teisbæk, Ana Kras, Caroline Brasch, Mathilde Gøhler og Erin Wasson. De flotte kvinder kom ud fra Hotel d’Angleterre og viste en kollektion, der var mere voksen og (lidt) mindre party girl end Saks Potts ellers har haft for vane.

© privat

MEST GENNEMFØRTE MIDDAG

Tirsdag aften beværtede Sea New York sammen med Ana Kras en eventyrlig middag på en flydende pavillon ved Refshaleøen. Gæsterne blev hentet i båd i Nyhavn og rundede lige den lille havfrue, inden vi alle blev sat i land ved pavillonen, hvor et smukt dækket bord ventede. Til behagelig musik fra Mads Axelsen serverede Frederik Bille Brahe lækre retter på delefade, som blev sendt rundt mellem gæsterne. Og gæstelisten var en nøje afstemt blanding af indkøbere (fra Browns, Matchesfashion, Moda Operandi, Nordstrøm), vigtige redaktører (fra blandt andet Vogue Runway – og Costume!), influenter fra hele verden og danske modeprofiler som Helena Christensen og Sophia Roe.

© privat