“Alle pigerne i København er så smukke!"

Vi mødte Lala Berlins designer, Leyla, backstage efter showet til CPHFW, og hun fortæller her, hvorfor danske piger har en helt særlig plads i hendes hjerte

Onsdag klokken 17.00 indtog Lala Berlin Københavns Rådhus, og efter et veloverstået show, hvor vi så en ny og mørkere side af det tyske modebrand, var Costumes digitalredaktør backstage til en snak med designeren bag det hele, Leyla Piedayesh.

Med det samme du ser Leyla, er der ingen tvivl om, at hun er noget af det mest energifyldte, du nogensinde har mødt, og med det samme hun åbner munden og begynder at tale, er det som om, at alle omkring hende bliver i godt humør.

Da Costume.dk interviewer hende bliver vi hele tiden afbrudt af modeller og it-piger, der vil snakke med Leyla og ønske hende tillykke med det veloverståede show. Der er kindkys i luften og masser af kærlighed.

Modeller, Uffe Buchard og Leyla Piedayesh efter showet. I midten af det Regitze Christensen, der er Danmarks nye internationale modelstjerne

Roen og energien i Lala Berlins designer kommer muligvis fra yogaen – det var i hvert fald sådan, hun startede sin dag i dag inden showet:

“Jeg var til yoga hos en personlig træner i morges, så spiste jeg frokost, og så tog jeg her hen til Rådhuset klokken 12.30. Jeg har dyrket yoga de sidste par år, og det skulle jeg selvfølgelig også gøre i morges. Det er den bedste måde at starte dagen på,” fortæller Leyla Piedayesh.

Mens alle hiver fat i den populære Lala Berlin-designer backstage for at få taget et billede med hende, får Leyla svaret os på, hvordan det egentlig føles i kroppen op til et stort show som det, der løb af stablen i dag:

“Sagen er, at du faktisk slet ikke tænker over det – du står bare op, og så er du her lige pludselig. Du er ikke rigtig spændt inden showet, men NU kan jeg mærke det. Jeg føler mig lettet og jeg føler mig glad, for jeg synes, at alle pigerne så så smukke ud, og jeg kunne virkelig lide alle lookene på alle pigerne,” fortæller designeren til Costume.dk.

Lala Berlin er et tysk brand, så hvorfor vise show til den københavnske modeuge? Svaret er enkelt, og Leyla synger det til os:

“Fordi jeg eeeeelsker København.”

Leyla Piedayesh med tre Lala Berlin-modeller efter showet. Til højre er det Emma Oak, som Leyla fortæller, at hun synes, er den mest cool pige i Danmark

Som hun får sunget om sin kærlighed til København hiver bloggerne Marie Jedig og Frederikke Brasch fat i den ombejlede designer. Begge bloggere er ligesom et hav af andre modepersonligheder kommet backstage for at hilse på designeren og ønske hende tillykke med showet.

“Se, alle pigerne i København er så smukke!” siger Leyla Piedayesh til os og fortsætter: “De københavnske piger er så gode, og jeg elsker dem. De har helt særlige varme hjerter, må jeg sige, danskerne.”

Da Costume.dk spørger Leyla, hvad hendes bedste modeugeminde nogensinde er, hiver hun fat i den danske model, Emma Oak, og siger:

“Emma er mit bedste modeugeminde! Hun er en af de sejeste piger i Danmark – se på hende! Hvem har den bedste stil? Det har Emma," siger hun med stor entusiasme i stemmen, mens Emma Oak afbryder hende for at fortælle, at det er Leyla, der har den bedste stil.

Lala Berlins AW16-kollektion, vi så på catwalken til Copenhagen Fashion Week i denne uge, var mere mørk og grunget, end vi ellers kender Lala Berlin for, og det er der en helt enkelt grund til:

“Jeg elsker rock'n'roll, jeg elsker grunge og jeg elsker sort tøj – så hvorfor ikke? Denne kollektion handler om mig, og hvad jeg kan lide."

Og til det kan vi kun sige tak til Leyla Piedayesh for at følge sin mavefornemmelse – vi kan nemlig også rigtig godt lide den nye, mørkere Lala Berlin.