Alt du skal vide om kollektionerne fra LFW

Fra florlette bohokjoler hos Matthew Williamson og nye musthavetasker fra Mulberry til en noget overraskende kollektion fra J.W. Anderson. Her er highlights fra modeugen i London

Burberry Prorsum © Style.com
1 / 6

Burberry Prorsum

Christopher Baileys kollektion var en hyldest til ruskind, frynser, patchwork og brændte nuancer - et tydeligt bevis på at dette forårs helt store 70'er-tendens også bliver superaktuel til efteråret.

Den klassiske trenchcoat blev nyfortolket med versioner i ruskind og paisleyprint, og de retroinspirerede ponchoer og bohemekjoler blev kombineret med lange støvler og luksuriøse asseccories.

Se hele kollektionen på Style.com.

Erdem © Style.com
2 / 6

Erdem

Erdem Moralioğlu er kendt for sine eksklusive og komplekse stoffer, og især blonden har tidligere været i centrum. Til efterårs- og vintersæsonen har designeren taget dette til et helt nyt niveau. Han vendte jaquard på vrangen, lod kanter stå flossede og klippede i tweed, hvilket synes respektløs på den helt rigtige måde. For det så nemlig fantastisk ud, og var sammensat i en mere urban og edgy farvepalette, end vi er vant til at se fra ham.

Se hele kollektionen på Style.com.

Topshop Unique
3 / 6

Topshop Unique

Topshops kreative direktør, Kate Phelan, havde til kollektionen fundet inspiration i den klassiske, engelske landstil. Kollektionen var et mix af materialer og rig på detaljer af blandt andet strudsefjer, pels og blomsterprint.

Se hele kollektionen på Style.com.

Mulberry © Style.com
4 / 6

Mulberry

Mulbery har i en længere periode stået uden kreativ direktør, og tog sig derfor endnu en showfri sæson i London. I stedet viste de tøjet frem ved en præsentation, hvor vi så simple silhuetter, gennemarbejdede materialer og unikke mønstre. Som altid med Mulberry er det de mange accessories, der fanger vores opmærksomhed, og den furry Roxette-taske (her i lyserød) har da også allerede floreret på de sociale medier.

Nu er Johnny Coca ansat som kreativ direktør og mon ikke, at vi igen kan glæde os til et Mulberry-modeshow til næsten sæson.

Se hele kollektionen på Style.com.

Matthew Williamson © Style.com
5 / 6

Matthew Williamson

Hej forår, sol og florlette kjoler. Nårh nej, det var jo efterårs- og vinterkollektionen, der blev vist frem. Det var til dels svært at se hos Matthew Williamson, men måske er det bare fordi, at vi (utålmodigt) må vente på, at tøjet rammer butikkerne.

Matthew Williamsen viste en overdådig og betagende farvepalette, som slog alle bagover. Kollektionen råbte BOHO, og det var da også de lange, flagrende og farverige maxikjoler, som fangede vores opmærksomhed. Kan de måske komme i butikkerne allerede nu, tak?

Se hele kollektionen på Style.com.

J.W. Anderson © Style.com
6 / 6

J.W. Anderson

Hvad sker der her Jonathan? Flere designere og modehuse gentager forårets skræddersyede 70’er-tendens til efteråret, men dette gælder ikke for J.W. Anderson. Han leverede et af modeugens mest overraskende shows og trak klare referencer til starten af 80’erne. Anderson er gået væk fra de mere abstrakte, formalistiske og skræddersyede former, som vi kender ham for, til fordel for New Wave retroreferencer og en muskulær silhuet.

Styrken lå i materialerne og hans arbejde med detaljerne, mens kollektionen, ifølge Anderson selv, også repræsenterer det menneskelige i, hvordan vi reelt set bruger vores tøj i hverdagen: vi mikser på kryds og tværs.

På Costume er vi især vilde med de oversize og ikke-matchende øreringe.

Se hele kollektionen på Style.com.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev