Alt du skal vide om kollektionerne fra NYFW

New York modeuge er netop afsluttet og Costume-redaktionen har set alle shows igennem. Her giver vi dig de bedste highlights fra catwalken

Dkny © Style.com
1 / 11

Dkny

Hos Dkny var det de kraftfyldte farvesplash og de perlebesatte detaljer, der løb med opmærksomheden. Donna Karan havde nemlig opdateret det skræddersyede look med masser af embellishment, der stod i fin kontrast til de feminine snit.

Se hele kollektionen på Style.com.

Alexander Wang © Style.com
2 / 11

Alexander Wang

Hvis ens kunder og fans helst vil have sorte items, hvorfor så ikke bare lave en helt sort kollektion? Det var i hvert fald, hvad Alexander Wang gjorde, og det har allerede fået stor (positiv og negativ) omtale i branchen. Der er dog ingen tvivl om, at det er den mest brugbare og kommercielle kollektion, som den unge herre har lavet til dato.

Han gav de sorte items liv og volume ved at arbejde i forskellige materialer og påsy små runde nitter i mønstre. Her var alt fra pyjamaslook, pilotjakker, læder og flagrende nederdele udformet i en stram sporty silhuet, som vi kender det fra Wang. Mon ikke, at det bliver endnu en salgssucces?

Se hele kollektionen på Style.com.

Psst ... Bliv guidet til det rockede makeuplook fra catwalken hos Alexander Wang her.

Victoria Beckham © Style.com
3 / 11

Victoria Beckham

Victoria Beckham havde lagt de boxy og maskuline former fra sidste sæsons kollektion bag sig og igen fokuseret på det, som hun er bedst til: Tøj (især kjoler), der fremhæver kroppen på allerbedste vis - denne sæson kombineret med voluminøse frakker. Og så var der lige de der striktrøjer og støvlerne, som vi allerede craver.

Se hele kollektionen på Style.com.

Marc Jacobs © Style.com
4 / 11

Marc Jacobs

Det er næsten umuligt at opsummere Marc Jacobs' seneste kollektion med få ord – for den var lidt af det hele. Pels, leopard, slangeprint, pailletter, blonder, nitter, uld, læder og bouclé var mikset i et smukt virvar. Modellerne var stylet skarpe og blege, hvilket gav kontrast til det mørke farvevalg på tøjet.

Det var de smukke detaljer, som stjal vores opmærksomhed ved showet: Unikke påsyninger på kraftigt uld, slangeskindsstøvler og nye tasker, som vi allerede har skrevet på ønskelisten.

Se hele kollektionen på Style.com.

Calvin Klein Collection © Style.com
5 / 11

Calvin Klein Collection

Francisco Costa fra Calvin Klein tog os med tilbage til de sene 60'ere og viste ultrakorte minikjoler og maxilængder – intet derimellem. Kraverne var forstørret, og Costa havde sat sig eget præg på årtiet med smukt udført patchwork, der gik igen gennem hele kollektionen.

De lange og meget stramme, lårhøje læderstøvler (th.) er nogle, som vi skal kigge nærmere på, når de rammer butikkerne. Og så er vi ret vilde med den fine buksedragt (tv.) med cropped viddeben og ufærdige og rå kanter.

Se hele kollektionen på Style.com.

Ralph Lauren © Style.com
6 / 11

Ralph Lauren

Det var en westerninspireret kollektion med meget stort W, som Ralph Lauren sendte ned ad catwalken under modeugen i New York. Frynser og shearling var mikset med strik og figursyede suits, der fik vestens vilde præg med urkæder, veste og oversize pelse om skulderen. Det hele havde dog også et meget feminint touch med brug af perler, mønsterstrik og simple, tætsiddende silhuetter.

Se hele kollektionen på Style.com.

Tommy Hilfiger © Style.com
7 / 11

Tommy Hilfiger

Hvis ikke det ombyggede Park Avenue Armory satte scenen, så gjorde Anna Ewers det, da hun som den første model trådte ud på græscatwalken i et old school fodboldinspireret look med sæsonens nye musthave støvler (tv.).

Alle items var sporty inspireret med små patches, striber og snørre med inspiration fra en preppy version af amerikansk fodbold. Kollektionen taler for sig selv, og vi synes, at vi kan høre den sige: Tag mig med hjem!

Se hele kollektionen på Style.com.

Proenza Schouler © Style.com
8 / 11

Proenza Schouler

Proenza Schouler har en evne til at få sine kollektioner til at se eksklusive og luksuriøse ud - det gælder også, når de som denne sæson, lader den bestå af frakker med reversvedhæng, nitter, fiskenetstrømpebukser og lidt trashy huller på kjoler.

Må vi understrege, at vi er vilde med det. Især skoene, de dybe udskæringer og de perfekt udførte huller fanger vores blik - og så er der også pelshanekammen på skuldrene, som fik sit eget Instagram-moment efter showet.

Se hele kollektionen på Style.com.

Boss © Style.com
9 / 11

Boss

Jason Wu er en mester i skræddersyet tøj, og det var heller ikke til at tage fejl af, da han sendte sin nyeste kollektion for Boss ned ad catwalken. På den ene side så vi de skræddersyede suits, hvor der var leget med rå kanter og color blocking, og på den anden side havde vi de feminine kjoler med slanke silhuetter. Som noget nyere, så vi også strik på catwalken for Boss, og det var ret så vellykket.

Se hele kollektionen på Style.com.

Diesel Black Gold © Style.com
10 / 11

Diesel Black Gold

Andreas Melbostad havde måske ikke opfundet den dybe tallerken med sin nyeste kollektion for Diesel, men til gengæld var detaljerne, pasformen og snittene virkelig godt udført. Læder- og ruskindsfrakker var brugt over chunky strik med snørre i siden, rå bælter gav silhuetterne facon og blonder tilføjede et perfekt feminint touch, mens der var bondagereferencer på både kjoler, bluser og endda også bukser.

Flade herresko og en sleek, tilbagestrøget hårstyling gav looket en tomboyfølelse. Det er let at forestille sig, at denne kollektion flytter ind i klædeskabet og tilføjer garderoben lidt rå kant.

Se hele kollektionen på Style.com.

3.1 Phillip Lim © Style.com
11 / 11

3.1 Phillip Lim

Det var 3.1 Phillip Lims 10-års jubilæum, og det var på en eller anden måde både godt og skidt. Catwalken var fyldt med en medley af alt det bedste fra brandet, hvilket gjorde, at hr. Lim på en måde tabte sig selv i kollektionen. I de look, hvor det fungerede og var godt, var det dog virkelig godt. Smukke slidser i kjoler og nederdele, eksklusive pilotjakker i forskellige længder og et skønt miks af uld, tern og brokade gav kollektionen sammenhæng.

Det var dog de simple look, som fungerede bedst og fangede de flestes opmærksomhed som den grå sweater med den røde slå-om-nederdel eller detaljen med de højtsiddende bælter på jakker og veste, som hang løst ned.

Se hele kollektionen på Style.com.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev