Dagbog fra modeugen - dag 3

Den danske modeuges sidste dag med shows bød på 60'er inspiration fra Peter Jensen, et besøg hos Day Birger et Mikkelsen og et smut forbi Gallery i Forum

© Costume
1 / 17

Fredag starter med morgenmad og show i Day Birger et Mikkelsens butik på Pilestræde.

© Costume
2 / 17

Day Birger et Mikkelsen model i print fra top til tå, mørke læber og høje spidse sko.

© Costume
3 / 17

Næste stop er en hyggelig brunch hos DANSK Collective, hvor forskellige designere viste et lille udvalg frem. Her, næste sæsons sko fra Ganni.

© Costume
4 / 17

Part Two er også at finde hos Dansk Collective - her er det designer Pernille Skriver.

© Copenhagen Fashion Week
5 / 17

Dagens første show er Noa Noa som viste sennepsgul strik, herrebukser, chunky cardigans og fine silkebluser. Modellerne havde fine fletninger og mørke læber.

© Costume
6 / 17

Mellem showsne når vi et smut på Gallery messen i Forum, for at sige hej og smugkigge på næste sæsons kollektioner. Her er det Surface to Air.

© Costume
7 / 17

Lækker strik fra Samsøe & Samsøe som man sagtens kunne hoppe i allerede nu.

© Costume
8 / 17

Custommades fine stand der også bød på vamset strik i fine farver.

© Costume
9 / 17

Christina der står for pr hos Custommade.

© Costume
10 / 17

Vores favorit fra Custommade’s efterårs kollektion: En vateret jakke med læderlommer.

© Costume
11 / 17

Fine efterårssager hos Sand. Print og materiale miks.

© Costume
12 / 17

Peter Jensen vandt Magasin du Nord’s designpris og holdte derfor show i Kong Hans salen i Magasin, hvor der blev serveret farverige makroner.

© Copenhagen Fashion Week
13 / 17

Peter Jensen kollektion, der hedder Viv, er inspireret af Vivian Nicholson, der er kendt for at sige “Spend Spend Spend” efter hun vandt en masse penge i 1961. Hun gik fra fattig til rig, til fattig igen. Kollektionen emmede af 60’erne med korte printede kjoler, gule laksko og modeller med stort hår eller en faux fur paryk. Som altid gav Peter Jensen’s kollektion dig lyst til at smile.

© Costume
14 / 17

Costume er så heldige at blive kørt fra show til show - denne sæson stod den nye Mercedes - Benz GLK250 CDI for transporten. Så dejligt.

© Costume
15 / 17

Frokostpausen bød på varm havregrød med friske æbler, mandler og kanel. Mums.

© Copenhagen Fashion Week
16 / 17

For et år siden vandt Stine Riis H&M’s Design Award og viste sit første show. Denne, hendes anden kollektion, var minimalistisk med smalle pencil skirts, tailored bukser, lette silketoppe sammen med tunge frakker og plastic detaljer. Dominerende var de dybe efterårsfarver som Bordeaux, lilla, petroleum og flaskegrøn.

© Costume
17 / 17

Modeugens sidste stop er launch middag hos Dansk på Orangeriet. En perfekt måde at afslutte en hektisk modeuge på. Costume takker af for denne gang.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev