Dagbog fra Stockholm dag 1

Smugkig på Carin Westers musthave efterårskollektion, kom med ind i Backs finurlige univers og lad dig inspirere af streetstyle fra Stockholms modeuge

Invitationerne
1 / 22

Invitationerne

Det er fedt, når der er styr på det hele - og det er der til Stockholm modeuge. Man bliver fløjet derop, indlogeret på hotel, og her finder man invitationer til samtlige shows til modeugen. Og som navnet på modeugen antyder (Mercedes Benz Fashion week), så bliver man kørt rundt til de forskellige shows i lækre biler. Bum. Så er modeugen i Stockholm skudt igang, og vi nyder det.

Whyred © Kristian Löveborg
2 / 22

Whyred

Dagen startede med Whyred show og her så vi masser af shiny materialer, brugt i tøj og på sko, videbukser og bølgende bløde afslutninger på jakker og bluser. Kollektionen var med sine brune tern og metaliske læder en kombination af historie og nutid, der sammensmeltede i smukke jakkesæt og let brugbare hverdagssæt.

Simpelt og smukt
3 / 22

Simpelt og smukt

Fine Columbine Smille i Céline bluse.

Carin Wester © Kristian Löveborg
4 / 22

Carin Wester

Carin Westers show er altid en hovedattraktion til Stockholm modeuge, og selvom Carin ikke selv var til stede, da hun fødte to uger for tidligt lige inden modeugen, skuffede showet bestemt ikke. Old school silhuetter fra 40'erne med lange, flagrende nederdele og taljebæltet blev komplimenteret af dybe udskæringer, og en leg med materialer, der gik lige fra teddy og fiskenet til organza silke.

Backstage
5 / 22

Backstage

En af de fine frakker fra Carin Westers show.

Backstage makeup
6 / 22

Backstage makeup

Fin og simpel makeup fra Carin Westers show: røde læber og nøgne øjne.

Detaljen
7 / 22

Detaljen

Seje sko på Fredesblog tilsat tracksuit bukser.

Back © Kristian Löveborg
8 / 22

Back

Anne Sofie Back overraskede som sædvanligt med finurlige designs, der emmer af sejhed. Vatterede jakker, bluser og nederdele sammensat med brun/hvide striber, knudedetaljer og Nike strømper trukket over modellernes sneakers. Alt hang bare sammen.

Back pige
9 / 22

Back pige

Cool pige i Back design.

Back detaljen
10 / 22

Back detaljen

Alle pigerne til Backs show (altså dem, som stod bag showet) var klædt med fine brand-detaljer.

Back særheden
11 / 22

Back særheden

For et år siden bestod lyden til Backs show af et mandekor, der råbte ind i en mikrofon og denne gang var det modellernes catwalk, der overraskede. I stedet for at gå ned ad podiet opsøgte modellerne publikum på en forvirret og samtidig koordineret måde i zig-zag ned ad catwalken. Ja, de flirtede nærmest kælent med publikum og gav samtidig liv til tøjet.

Back skoen
12 / 22

Back skoen

Vi var ret vilde med de hvide og sorte Nike tennisstrømper, som var trukket ud over skoene.

Back sminken
13 / 22

Back sminken

Selvfølgelig var en kohl og lidt blush ikke nok til Black: alle modeller var malet absurd lyserøde i hovedet - og det fungerede bare og komplimenterede kollektionens særhed/sejhed.

Detaljen
14 / 22

Detaljen

Fine rinde på Pernille Teisbæk fra Lookdepernille.com.

Webredaktøren
15 / 22

Webredaktøren

Costumes webredaktør i Cos kjole og Samsøe & Samsøe jakke.

Stylein © Kristian Löveborg
16 / 22

Stylein

Hos stilede stylein blev farverne holdt skarpe og adskilt: gul, blåt, nude og rødt repræsenterede hver især elementer i kollektionen, hvad enten det var det loose og elegante fit, flæserne, overtøjet eller et city-by-night mønster.

Valentino
17 / 22

Valentino

Fin i boyfriendjeans og Valentino-sko.

Hunkydory © Kristian Löveborg
18 / 22

Hunkydory

Rå læderbukser, bælter, glimmer, militærjakker, elegante kapper og strik kendetegnede Hunkydorys efterårs- og vinterkollektion i en fortolkning af fransk chicness samt 70'erne og 80'ernes modige og selvsikre stilvalg.

Stylingen © costume.dk
19 / 22

Stylingen

Fin styling til Hunkydory.

Skoen
20 / 22

Skoen

Pæne sko til Hunkydory.

J. Lindeberg © Kristian Löveborg
21 / 22

J. Lindeberg

Mandagens sidste show var J. Lindeberg, der heldigvis for os også er begyndt at lave dametøj. Kollektionen tog afsæt i de mystiske og elegante medusas (vandmænd), hvilket ikke alene kom til udtryk i de dyb blå og grønne havfarver, men også kollektionens bløde materialevalg og lethed. Jakkesættet og frakkerne var i centrum og kom i et hav af afskygninger.

Middagen
22 / 22

Middagen

Dagen sluttede med en middag sammen med resten af den danske presse og laketataren gjorde godt i maven.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev