© PR Newswire

Givenchys kærlighedsbrev til New York

På 14-året for 9/11 havde Riccardo Tisci inviteret både kendisser og unge studerende til en velorkestreret hyldest til The Big Apple

På en særlig trist dag i New York, 11. september, afholdt Givenchy for første gang i modehusets 63-årige historie deres show under NYFW fremfor under den parisiske modeuge.

Givenchy var på alles læber frem til showstart, for det var ikke uden grund, at kreativ direktør Riccardo Tisci havde valgt at kvitte Paris til fordel for New York: Han ville ære 14-året for 9/11 som en tak til USA, det første land, der gav den italienskfødte designer en chance.

Det kunne have været let at skrue helt op for patriotismen og dekorere både tøj og location med Stars And Stripes, men i stedet gik Tisci en mindre åbenlys vej.

I samarbejde med kunstneren Marina Abramovic havde han orkestreret et omfattende koncept, der inkluderede et setdesign af genbrugt metal og en række liveoptrædener med musik fra flere forskellige kulturer, lige fra buddhistiske munke til en fremførsel af Ave Maria. Det hele sendte et utvetydigt budskab om kærlighed og globalt sammenhold.

Det demokratiske budskab viste sig også som mangfoldighed på publikumsrækkerne, der både inkluderede Kanye West, Kim Kardashian, Jennifer Hudson og Liv Tyler, men også omkring tusind unge studerende, der havde vundet billetter til showet. Desuden blev showet sendt live på skærme rundt omkring i byen og på Givenchys hjemmeside, så alle interesserede kunne kigge med.

Hvad selve kollektionen angik, blev der vist silke, blonder, slanke silhuetter og smukke udskæringer, hovedsageligt holdt i sort og hvidt. Tøjet var ikke banebrydende i Givenchy-regi, Tisci havde derimod valgt at holde fast i den formular, han har fulgt de seneste 10 år. Modeshowet markerede nemlig også Tiscis 10 år hos Givenchy - og hvilken bedre både at fejre sit jubilæum på?

Efter showets afslutning var det stadig på alles læber – og ikke kun på grund af den smukke hyldest, men også fordi catwalken tilsyneladende ikke bare var kunstnerisk, men også temmelig svær at gå på. Modellerne faldt nemlig på stribe, heriblandt den garvede Candice Swanepoel. Læs meget mere om det på Stylista.dk.