Glæd dig til H&M's efterår

Eddy Anemian vandt H&M Design Award 2014. Se nærmere på den kollektion, der vil blive rift om i butikkerne til efteråret, og mød designeren bag

I går i Stockholm blev vinderen af H&M Design Award 2014 offentliggjort, og det blev den kun 24 årige Eddy Anemian, der velfortjent løb med sejren. Måske kan I også huske, at Minju Kim vandt designprisen sidste år, og størstedelen af hendes kollektion blev udsolgt på ganske få timer online. Costume er ikke i tvivl om, at Eddy kan udfylde de modesko, som Minju har overdraget til ham.

Kollektionen emmede af friskhed, nytænkning og mod - uden kompromisser. Lag-på-lag tæt syet bomuld på både nederdele, jakker, bukser og bluser udgjorde hovedingrediensen i kollektionen - bundet sammen af lettere og mere minimalistiske styles. Hele kollektionen var inspireret af Tilda Swintons rolle i filmen I Am Love og den franske kunstner Ingres.

Eddy skal nu sammen med H&M arbejde på udvalgte items i kollektionen, som vil komme til salg i H&M butikker til september/oktober 2014.

Læs herunder Costumes spørgsmål til Eddy omkring kollektionen og det at have vundet en stor pris som nyudklækket designer:

Kan du fortælle lidt mere om kollektionens Tilda Swinton inspiration? "Faktisk så jeg den her film (I Am Love red.) og jeg elskede simpelthen det blomstrede landskab i filmen, og jeg elskede den her muse, skuespillerinden Tilda Swinton, på grund af udviklingen af hendes outfits i filmen. Hun kommer først frem i den her couture-kjole og derefter ser man hende i mere afslappede dragter. Og jeg ville skabe den samme følelse i min kollektion og forsøger derfor at mikse couture med det mere afslappede.”

Har det været skræmmende at skulle designe noget for H&M? "Nej bestemt ikke. For jeg havde allerede den ene halvdel af kollektionen fra mit fjerde år på designskolen. Og så har jeg videreudviklet denne kollektion til showet i dag.”

Har du en favoritting fra kollektionen? "Ja, det har jeg faktisk. Jeg elsker den lange gule nederdel (på billedet herunder red.), som indkapsler, hvad det er, jeg vil med kollektionen.”

På Costume ser vi frem til september og oktober, når kollektionen lander og vi er spændte på at se, hvordan de udvalgte items fortolkes, så vi kan købe dem. Over and out.