Her er de største tendenser fra Københavns AW22-modeuge

Den københavnske modeuge er netop overstået, og vi guider dig her gennem de største tendenser fra catwalken.

I starten af februar løb den københavnske modeuge af stablen, og Costumes moderedaktion var med undervejs for at se, hvad modehusene og designerne har i støbeskeen til AW22-sæsonen.

De nye kollektioner bestod primært af opdaterede versioner af hverdagsgarderoben, som denne sæson dog var tilsat sensuelle detaljer, klare farver og puffer-tøj i massevis. Vi har herunder samlet nogle af de mest fremtrædende tendenser, som modeugen bød på.

Indholdsoversigt

  Turkis

  En farve, der gjorde sig særligt bemærket under modeugen, var turkis. Farven var særligt populær tilbage i 00'erne og gjorde denne sæson et comeback hos designere som A. Roege Hove, Day Birger et Mikkelsen, Munthe og Malene Birger.

  Bælter i fokus

  Denne sæson er der igen kommet fokus på bæltet, der var en af de mest fremhævede og benyttede accessories på catwalkene. Lovechild viste en smallere, feminin version af bæltet, mens Saks Potts havde været i det pyntesyge hjørne og tilføjet blandt andet stofroser som en ekstra lille detalje. Hos Malene Birger var der derimod hentet inspiration fra utilitybæltet med en mavetaske-lignende accessory, som omfavnede taljen.

  Metallic

  Metalliske nuancer i alverdens versioner finder ofte vej til catwalkene. Den kommende vintersæson er ingen undtagelse, og der er både iøjnefaldende glimmerpailletter som hos Ganni og Jade Cropper samt en klassisk sølvnuance som hos Stine Goya på menuen. Fælles for designerne er, at metallic er brugt til at skabe et mere råt look som kontrast til et ellers feminint udtryk.

  Praktiske støvler

  Fælles for mange af de skotendenser, vi har set gennem de seneste år, er, at de peger i en praktisk retning – og ved den netop overståede modeuge lagde designerne atter op til, at vi skal tænke praktikken ind i vores fodtøj og ikke fryse om fødderne næste vinter. Måske har du allerede lagt mærke til, at Moon Boot-støvlerne har fået et comeback i gadebilledet denne sæson – og nu har den oversized vinterstøvle også ramt catwalken hos blandt andre Holzweiler og Soulland.

  Puffer-tøj

  Dun hører ikke længere kun jakker til. Puffer-jakken har været et stort hit denne vinter, og til AW22-sæsonen kan du ifølge designere som Baum und Pferdgarten og Rabens Saloner se frem til at pryde alt fra nederdele til tasker med det varme, dunfyldte lag.

  Skræddersyet

  Den skandinaviske signaturgarderobe bestående af velsiddende, skræddersyede items var naturligvis heller ikke til at undgå på de forskellige catwalks. Mark Tan beviste endnu en gang, hvor sublim en skrædder han er, og til deres debutshow præsenterede The Garment ligeledes en række fantastiske blazere, habitbukser og en vest, vi ikke kan leve uden den kommende vintersæson.

  Kapper

  Det er langt fra første gang, at vi ser den klassiske og stilfulde kappe, der måske er et af efterårets og vinterens mest elegante stykker overtøj. Kappen kunne på AW22-catwalkene ses i et væld af nyfortolkninger – blandt andet hos Tomorrow Denim, der havde givet kappen et frisk pust i form af denim, og Mark Tan, som havde skabt en fusion mellem en kappe og en klassisk uldfrakke.