Highlights fra LFW

Fra farverige Burberry Prorsum til Mulberrys musthavetasker og Topshop Uniques sporty univers. Her er højdepunkterne fra Londons modeuge

Burberry Prorsum © Style.com
1 / 6

Burberry Prorsum

Christopher Bailey fungerer ikke længere "kun" som kreativ direktør for det engelske modehus, men er siden sidste sæson også blevet CEO. Han kan nu tage alle beslutninger selv, og det er derfor den mest Bailey'ske kollektion, som vi har set, til dags dato.

Gennemsigtig silke og pastelfarvede nederdele var mikset med denimjakker og trenchcoats i alle afskygninger. Flere af modellerne bar et tyl-lignende stykke silke bundet om livet, som var det bundet om en buket sommerblomster. Kollektionen har navnet the Birds and the Bees og symboliserer sommermånederne og følelsen af frihed. De fine sneakers skal være med til at understrege dette, og de bliver bestemt et musthave til foråret, når de kommer i butikkerne.

Kom tæt på kollektionen her.

Mulberry © Style.com
2 / 6

Mulberry

Mulberry afholdte ikke modeshow, men viste i stedet kollektionen frem på deres hovedkontor. Taskerne var som altid smukke og tøjet syntes perfekt anvendeligt. Safariinspirerede skjorter, nederdele og jakker, mikset med lette sommerkjoler, et enkelt afslappet tracksuit med glimmer og smukke prints inspireret af de engelske haver og markblomster.

Kom tæt på kollektionen her.

Matthew Williamson © Style.com
3 / 6

Matthew Williamson

Den tidligere designer hos brandet Matthew Williamson, Danielle Scutt, er stoppet i firmaet, og det var derfor the man himself, Matthew Williamson, der igen stod bag designet af forårskollektionen. Og sikke et hit.

Smukke skrædersyede elementer, brokader, broderi og pailletter var fokuspunktet i kollektionen. Silhuetten var sexet, og vi er især vilde med de elegante slå-om-bluser (på billede to og fem herover).

Topshop Unique © Style.com
4 / 6

Topshop Unique

Topshop formår altid at lave en Unique-kollektion, der fanger tidens ånd og er klar til at flytte hjem i de flestes garderobe. Denne sæson var ingen undtagelse. Sporty elementer, bukser så tætte, at de så ud til at være limet på, mini flæseshorts og gennemsigtige materialer. Topshop legede med kontrasterne til UG. Tag kollektionen på med en god portion attitude og grib foråret.

Mary Katrantzou © Style.com
5 / 6

Mary Katrantzou

Mary Katrantzous er i modebranchen bedst kendt for sine delikate print og feminine kjoler, men dette brød den unge designer med denne sæson. Print var lagt på hylden til fordel for gennemført skræddersyede elementer og en sans for detaljer.

Temaet for kollektionen var fundet med tanke på jorden og naturen for 200 år siden, og dette sås ikke alene i de jordnære farver i kollektionen (endnu en uvant ting fra Marys hånd, der ellers har været glad for stærke farver) men også i mønstre og skæve snit, som var nogle af bluserne og kjolerne (billede et og fem) en repræsentant for jordens plader, der falder sammen og går fra hinanden.

Tom Ford © Style.com
6 / 6

Tom Ford

Tom Ford skabte et af sæsonens mest dunkle forårsuniverser. Tøjet var udført i mørke farver, og modellerne bar tyk, sort eyeliner og rodet rock 'n' roll hår. Nederdelene var så ultrakorte, at man kunne se, hvor de selvsiddende strømpebukser stoppede, og bluserne var så gennemsigte, at de var mere til show end til hverdag. Silhuetten var slank og sexet, og de neutrale farver blev kun brudt med et par metallic-, guld- og sølvitems.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev