Highlights fra Milan Fashion Week

Gucci, Dolce & Gabbana, Prada og Fendi. Vi giver dig nogle af de bedste kollektioner fra modeugen i Milano

Gucci © Style.com
1 / 9

Gucci

Danske Nadja Bender åbnede Gucci-showet i Milano med et brag. Her er nogle af showets keylook udvalgt af designer Frida Giannini. Kollektionen havde et 60'er feel over sig, hvilket accessories som solbrillerne understregede. Vi så skræddersyede jakkesæt med pelsjakker over, a-line minikjoler i læder og tilknappede uldfrakker. Kollektionen var holdt i slikfarver som lys grøn, babyblå, lysegul og rosa, hvilket bidrog med noget romantisk, feminint og uskyldigt - modsat den ellers meget sexede glamour, som vi ellers kender fra Gucci.

Fendi © Style.com
2 / 9

Fendi

Karl Lagerfeld havde denne gang sat fokus på rejse i sin Fendi-kollektion, der var både elegant, sporty, hverdagspæn og ladylike. Pels var et gennemgående tema og vi så den både som pynt og detaljer på kjoler og jakker samt i små stolaer, hætter og frakker. Cara Delevingne åbnede showet for Fendi og her bar hun vel nok et helt nyt street style musthave og en tilføjelse til Fendi-familien: En lille dukke af pels, der forestillede Karl Lagerfeld himself.

Sportmax © Style.com
3 / 9

Sportmax

Sportmax startede deres catwalk for efterårssæsonen med at fremvise en lang række look med dyreprint: leopard mikset med leopard, pelsfrakker, slangeskinds midinederdele, jakker og ærmedetaljer. Dernæst blev kollektionen mere nedtonet og var et fint miks af grå, sort, pangrød og -blå i suits, kjoler med stramme bæltedetaljer, striktrøjer og frakker. Sidst men ikke mindst udviklede disse nedtonede sæt sig og der kom et printmiks ind i billedet - bundet sammen af de stramme taljebælte, der gik igen i flere look.

No. 21 © Style.com
4 / 9

No. 21

Uld, pailletter, oversize frakker og feminine skørter var mikset i en No. 21 herlighed. Alle elementerne var blandet på kryds og tværs, hvilket var dejlig forfriskende. Farveskalaen var holdt i efterårsfarver som camel, armygrøn, brun, grå og sort med elementer af blå og rød.

Prada © Style.com
5 / 9

Prada

Hos Prada var det all about the coats. Oversize frakker, som enhver street style darling kommer til at crave med sine forstørrede kraver med sølv-, guld- eller pelskanter kombineret i diverse pangfarver som gul på rød og lilla med gul.

Kollektionen bestod derudover af gennemsigtigt organza-silke, langhårede pels-items, Art Deco print, smalle tørklæder slynget elegant om halsen, dybe v-udskæringer, metallisk kantebånd som stropper og knælange nederdele. Flot var det!

Moschino © Style.com
6 / 9

Moschino

Jeremy Scott gik sukkerchok-fast-food-crazy til Moschinos efterårsshow. Her var fortolkninger af McDonalds-uniformer, slikpapirs "couture" kjoler, leg med Chanel-lignende sæt og Moschino bælte-bondage. Ja, og hvis det ikke var nok, var der også syv look med Svampebob Firkant print. Jo Jeremy Scott var gået i legemode.

Dolce & Gabbana © Style.com
7 / 9

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana præsenterede en eventyrlig kollektion - for det var netop eventyret, der var fokus på i designet. Svaner, ugler og ræve havde indfundet sig i print, mens kapper med hætte repræsenterede lille rødhætte, og sæt med knælange brynjeagtige støvler og glitrende hovedbeklædning stod for ridderne. Brokade minikjoler med print af guldnøgler var stylet med flade sko eller støvler - praktisk men med et Dolce & Gabbana ekstravagant touch.

Bottega Veneta © Style.com
8 / 9

Bottega Veneta

Silhuetten hos Bottega Veneta var lang, og der var ingen bare knæ og kun meget få bare arme at spotte i kollektionen. På den øverste del af kroppen var tøjet tæt skåret, mens der var mere bevægelse i underdelen med flagrende nederdele. Farvepaletten blev domineret af blege farver som grå, sand og beige pink kun brudt af brændt rød, lilla, gul og grøn.

Max Mara © Style.com
9 / 9

Max Mara

Lange uldfrakker (flere af dem sammensyet af flere forskellige slags uld), veste, kjolelange striktrøjer, midinederle, krokodilleprint og tern udgjorde hovedåren i Max Maras efterårs- og vinterkollektion. Farvepaletten var holdt i grå, brun og beige med enkelte afbrydelser af lys lilla og mosgrøn. Simpelt men gennemført flot. Vi er klar til Max Maras ladylike lag-på-lag look med tern.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev