Highlights fra NYFW

Se med, når Costume giver dig højdepunkterne fra New York Fashion Week og viser 17 af de bedste kollektioner

NYFW - WE LOVE YOU © costume.dk
1 / 18

NYFW - WE LOVE YOU

De sidste langbende modeller er netop gået ned ad catwalken, lysene er slukket og streetstylefotograferne har pakket kameraerne ned: Modeugen i New York er officielt forbi, og mens støvet fra en yderst fashionabel uge lægger sig, ser vi tilbage på højdepunkterne fra modeugen i New York, mens vi forbereder os til London Fashion Week, som du selvfølgelig kan følge på Costume.dk fra på mandag.

Fra Rodartes krystalbesatte øjenbryn og Altuzzaras flet til Michael Kors' blomsterflor og Proenza Schoulers dekonstruerede tern: Se med, når Costume viser dig 17 af de hotteste SS15-kollektioner fra NYFW.

Alexander Wang
2 / 18

Alexander Wang

Du kan næsten altid være sikker på, at Hr. Wang præsenterer en kollektion med klare referencer til sportens verden. Designerdarlingens SS15-kollektion var bestemt ingen undtagelse (ligesom hans kollektion for H&M heller ikke er det).

Den friske og farverige kollektion, der trækker på klassikere fra nogle af Wangs tidlige kollektioner fra årene 2007-2009, blev domineret af anvendelige styles som neonfarvede minikjoler, draperede maxikjoler og farverige toppe. En kollektion, der foruden at være legesyg, farverig og brugbar, formåede at kombinerer teksturer, materialer og nuancer i en sexet, men cool kollektion.

Altuzzara
3 / 18

Altuzzara

Den hypede Joseph Altuzzara præsentede en stærk og sexet kollektion, hvor silhuetten blev dikteret af højtaljede bukser og tætsiddende skjorter. Vi ser ikke mange loose og flowy culottes på Mr. Altuzzaras catwalk, men i stedet adskillige look, der fremhæver kvindekroppens kurver.

Kollektionen var domineret af hvide, brune og sorte farver, ligesom flet, ruskind eller læder var at finde på de fleste look.

Har du også forelsket dig i Altuzarras sexede og ekstravagante univers, som på elegant vis kombinerer det sofistikerede franske med amerikansk lethed? Så skynd dig forbi Net-a-porter.com, hvor du kan få fingrenen i smukke items fra et eksklusivt samarbejde mellem Altuzarra og det amerikanske label Target.

Læs mere og forelsk dig dybere i Altuzarra her.

Diane Von Furstenberg
4 / 18

Diane Von Furstenberg

Tern er et mønster, vi har set hos adskillige designere under NYFW. Diane Von Furstenberg er gået all-in på den husmor-prægede tendens - selv modellernes strappy sandaler havde ternede detaljer.

Farvepaletten er holdt i sorte og hvide nuancer med enkelte farvesplash i lyserøde og gule nuancer. Og så kan det ikke skade, at man åbner sit show med en perlerække af de hotteste modeller - de tre første skønheder på runwayen var nemlig Lily Donaldson, Isabeli Fontana og Kendall Jenner.

Michael Kors
5 / 18

Michael Kors

Modekongen over dem alle, Michael Kors, fremviste en opløftende og glad SS15-kollektion med smilende modeller, upbeat musik og beundrende A-listers på tilskuerpladserne.

Det gennemgående tema i den farvestrålende kollektion var blomster. Fra gult blomsterflor på lette tylnederdele, til blomstermønster på romantiske sommerkjoler og matchende sæt, satte Michael Kors skarpt på feminine silhuetter og smukke print, som vil klæde de fleste kvinder.

Rag & Bone
6 / 18

Rag & Bone

I forhold til tidligere Rag & Bone-kollektioner, var designerduoens SS15-kollektion overraskende uprætentiøs og afdæmpet. Alt fra modelcasting til styling var nedtonet og fokus lå i høj grad på tøjet. De naturlige modeller fungerede derfor som en form for blanke kanvaser og lod i høj grad Rag & Bones design tale deres eget klare sprog: Afdæmpede farver, referencer til militærprint og oversized bukser og herreinspirerede look dominerede catwalken.

Materialerne var primært holdt i læder og denim, og items som herre- og militærinspirerede frakker stjal især showet. Vi er pjattede med de anvendelige styles, som for vores skyld kunne flytte direkte ind i garderobeskabet.

Oscar de la Renta
7 / 18

Oscar de la Renta

“Ingen på jorden kan få kvinder til at føle sig så smukke, som Oscar de la Renta,” skrev supermodellen Karlie Kloss på sin Instagram-profil efter det ekstravagante Oscar de la Renta-show under modeugen. Og hvem kan egentlig være uenig med frøken Kloss efter at have beundret de la Rentas smukke SS15-kollektion?

Kollektionen var spot on Oscar de la Rentas signatur: feminin, ren og farverig. Men også legender som de la Renta kan forny sig: Et udvalg af modellerne, herunder Karlie Kloss, bar flade, herreinspirerede sko, mens de 'catwalkede den' i ternede, blomstrede, broderede og blondebesatte look. Her var fokus på kjoler, nederdele, matchende sæt og oversizejakker holdt i opløftende farver, med de sarte pasteller som dominerende nuance.

Proenza Scholuer
8 / 18

Proenza Scholuer

Dekonstruerede tern, herreinspirerede styles og lange frynsenederdele holdt i mørke, grønne og orange nuancer. Sådan beskriver man ganske kort Proenza Schoulers SS15-kollektion, der med styles som lange trenchcoats, boxy jakker, farvestrålende læderbukser og frynsenederdele skabte en anvendelig, men anderledes kollektion.

Vi er vilde med den legende kollektions brug af såvel farver som mønstre, og især de lange frynsenederdele og de herreinspirerede styles, måtte gerne finde vej til vores klædeskabe.

Rodarte
9 / 18

Rodarte

Dem der har hævdet, at den skinny jean er død, skulle tage et kig på Rodartes SS15-show, der - foruden at være plastret ind i krystaller - viste den ene super skinny jean efter den anden.

De stramme bukser var kombineret med oversize overdele som sweathshirts og boxy jakker eller flortlette skjorter og lette toppe. Kollektionen legede ikke bare med former og silhuetter, men også med materialer og styling - vi elsker modellernes multi piercede øjenbryn og og skødesløse hår. Alt i alt en meget gennemført og inspirerende kollektion.

Versus Versace
10 / 18

Versus Versace

Versus Versace præsenterede en sexet og sofistikeret SS15-kollektion, som bragte nyt liv til klassiske Versace-styles som den lille, sorte læderkjole, der bliver holdt sammen med guldsyninger eller det sort-hvide print, udstrålede klassisk Versace-rococo.

En kollektion, som udfoldede sig i et luksuriøst sort, hvidt og gyldent univers med lækre styles tætsiddende kjoler, florlette skjorter og mønstrede skjortekjoler. Udskæringerne var dybe og kjolelængderne korte, men materialerne var luksuriøse, og modellernes nedtonede styling fungerede som et modspil til den über sexede kollektion.

Boss
11 / 18

Boss

Vi har før nævnt vores begejstring for Jason Wus samarbejde med Boss Womanswear. Vi glædede os derfor meget til at se endnu en Boss-kollektion med Wu som kreativ tovholder. Jason Wu beviste med sin anden kollektion for Boss, at han for alvor formår at tage det tyske brand til et nyt niveua, hvor det ikke kun handler om at vise det ene skrædersyede suit efter det andet.

Kollektionen fokuserede på det herreinspirerede look, som går så godt i tråd med Boss' nerve, men kjolerne var kortere og taljerne smallere. Alt i alt formåede Wu at kreere en kollektion, der leger med både de feminine og maskuline elementer og som har en flirtende, legende og mere følsom vibe.

The Row
12 / 18

The Row

Mary-Kate og Ashley Olsen viste en smuk SS15-kollektion, der legede med draperinger og løse silhuetter med klar inspiration fra kimonoen. Materialerne var luksuriøse og bestod primært af råt silke i smukke mættede farver som guld, creme og mørkeblå.

Lange stykker stof blev snoet om modellernes taljer eller faldt smuk om deres lange ben, mens de elegant nærmest flød ned i catwalken med deres lange hår bølgende efter dem. Ikke den mest sexede kollektion, men klart en af de mest feminine og smukke, vi har set fra dette års NYFW.

Diesel Black Gold
13 / 18

Diesel Black Gold

Diesel Black Gold er først og fremmest et læder- og denimbrand, for hvilket musik er vigtigere end vigtigt. Brandets rå og edgy SS15-kollektion var tydeligt inspireret af musikkens verden med elementer som stjerner, nitter og råt denim og læder.

Hvor Diesel Black Golds tidligere kollektioner har leget med farvning og anden behandling af denim, var brandets SS15-kollektion mere simpel og fokuserede på rå materialer. En rocket og brugbar kollektion fyldt med lækre items som læderjakker, jeans og toppe. Alt sammen givet et råt og edgy look ved hjælp af nitter, stjerner og glimtende detaljer.

Zac Posen
14 / 18

Zac Posen

Zac Posens SS15-kollektionen kombinerede på fineste vis det klassiske og det sexede. Den strømlinede og perfekt skræddersyede kollektion bestod af klassiske items som buksedragter, suits og kjoler en masse.

Farvepaletten var sort, hvid og rød, og kollektionen udstrålede en sexet, dramatisk og all-in-all klassisk vibe, der kun blev understøttet af modellernes tilbageredte frisurer og knaldrøde læber.

Thom Browne
15 / 18

Thom Browne

Skøre hatte, over-the-top styling og mønstermiks en masse - sådan beskriver du Thom Browne, amerikanernes svar på Alexander McQueen, hvis spektakulære modeshows altid underholder og begejstrer publikum. Dette år var ingen undtagelse, og vi elsker kollektionens legesyge og opløftende univers. Ikke den mest anvendelige kollektion, men Mr. Browne fik i hvert fald vores opmærksomhed.

3.1 Phillip Lim
16 / 18

3.1 Phillip Lim

Phillip Lim tog med sin SS15-kollektion pyjamas-tendensen til et helt nyt niveau. Designeren havde nemlig hentet inspiration fra soveværelset og kreeret en kollektion, der legede med teksturer og quilt og skabte klare referencer til sengemadrasser.

Her var lag-på-lag-look, mønstre og matchende sæt i fokus - alt sammen med undertoner fra soveværelsets univers.

Tommy Hilfiger
17 / 18

Tommy Hilfiger

Så I med, da vi livestreamede fra det spektakulære Tommy Hilfiger show? Tommy Hilfiger præsenterede sin SS15-kollektion i cirkuslignende rammer, hvor han som en hyldest til Rock 'n' Roll lod modellerne catwalke den på en farvestrålende scene iklædt det ene rockede look efter det andet.

Højtaljede shorts, lange pelsveste og korte nederdele kombineret med striber, stjerner og psykedeliske farver.

De hippiechikke modeller rockede den retrocool stil med naturligt hår, bare ben og naturlig makeup. Rock on!

Rodebjer
18 / 18

Rodebjer

Rodebjer præsenterede en SS15-kollektion helt i tråd med sin signaturiske feminine og romantiske æstetik, hvor silhuetterne er løse og lookene komfortable og kvindelige.

Rodebjer designer items, som kvinden kan tilpasse sin hverdag og sit humør, og vi elsker kollektionens anvendelighed og det dominerende loose fit på alt fra cullottes og shorts til bluser og frakker.