Highlights fra Paris Fashion Week

Acne, Stella McCartney, Chanel, Isabel Marant, Louis Vuitton og alle de andre. Se det bedste fra modeugen i Paris

Cèline © Style.com
1 / 16

Cèline

Phoebe Philo havde tænkt 30'ernes skræddersyede silhuetter, da hun designede denne kollektion. Lange frakker (nogle af de sorte med hvide knapper), viddebukser, strik, høje slidser i en hverdagsvenlig luksus og båret af en feminin og sensuel oversize silhuet, som kun Phoebe kan lave den.

Acne © Style.com
2 / 16

Acne

Sweaterkjolen bliver et af efterårets store hit, og Acne havde også et yderst godt bud på, hvordan den skal se ud. Kollektionen var inspireret af strandøjeblikke med bølgelignende print, og strik der smøg sig om kroppen som strandhåndklæder. Luksuriøse tykke stoffer var kombineret med tribal-inspireret street wear og udformet i naturlige farver indrammet med sort og hvid og afsluttet med fine pasteller.

Kenzo © Style.com
3 / 16

Kenzo

Det var den tredje kollektion i Kenzos David Lynch trilogi med referencer til filmskaberen, som selv var samarbejdspartner på kollektionen denne sæson - han leverede blandt andet musik og en skulptur til catwalken.

Carol Lim og Humberto Leon fra Kenzo er mestre i at lave items, der ryger direkte fra catwalken og ud som streetstyle musthaves. Denne kollektion var ingen undtagelse og mon ikke, at den lange parka og de fine strik (som bl.a. danske Caroline Brasch bærer herover) snart er at finde på alverdens fashionistaer.

Chanel © Style.com
4 / 16

Chanel

Med 78 indgange/look er det svært at opsummere Chanel showet i fire billeder. Sneakers, glimmerleggings, bare maver, bæltekæder, buksedragter, lædershorts over læderbukser og masser af bouclé. Chanel leverede en kollektion langt tættere på gaden end på catwalken, som vi er vant til at se det, og der var noget street over kollektionen. Dette hjalp fine Chanel sneakers (nogle af dem støvlelange) med at understrege. Selve showet foregik i et opstillet Chanel-indkøbscenter og du har måske allerede set de mange billeder derfra på Instagram.

H&M © H&M
5 / 16

H&M

Miranda Kerr, Jessica Alba og Solange sad klar på første række, da H&M præsenterede deres efterårskollektion i Paris. Stemningen var domineret af en blanding af feminin mikset maskulin. Slip-on kjoler og draperede toppe får selskab er herreblazere, biker- og aviatorjakker. Materialerne inkluderede silke crepe, silke satin, kashmir, falsk pels og fløjl. Vi har allerede skrevet os en ønskeliste og den lange sorte frakke herover er bestemt på den.

Chloé © Style.com
6 / 16

Chloé

Chloé skifter fra sæson til sæson ofte mellem det meget feminine eller det mere maskuline, men denne gang var der kastet noget vildskab ud over det hele, som klædte kollektionen utrolig godt. Lyse pasteller og hvid fik selskab af dyreprint og læder. Femine blondekanter var påsyet midilængderne og oversize skjorte var knappet og stylet med lange shorts. Et godt miks og et fornyet Chloé.

Hope © Hope
7 / 16

Hope

Svenske Hope var også at finde under Paris modeuge. Og inspirationen; ja den var hentet i 90'ernes London og bar noget grunge over sig. Ternede suits, prikker og slå-om kjoler var at finde i kollektionen sammen med shorts-lignende nederdele, patchwork og sporty elementer.

Givenchy © Style.com
8 / 16

Givenchy

Riccardo Tisci havde fokus på det fransk chikke og elegante i sin efterårskollektion for Givenchy. Florlette kjoler, plisserede nederdele og pelsfrakker i et vildt mønstermiks og med brede bånd på tværs over brystet, nederdelen eller på oversize lommer.

Stella McCartney
9 / 16

Stella McCartney

En sexet kollektion med sporty loungewear elementer og store, chunky sko var, hvad vi så hos Stella McCartney. Pyjamasinspirerede bukser, fantastiske strikkjoler og suits. Det hele var indrammet af et detaljefokus med fx lynlåse og små reb-mønstre uden på tøj og accessories.

Isabel Marant © Style.com
10 / 16

Isabel Marant

Sexet streetwear med et bohome chik touch. Det er, hvad vi kender fra Isabel Marant, og hvad hun leverede i Paris denne sæson. Der var dog også fornyede elementer som et par højtaljede bukser med snørre i siden og i et loose fit. Det hele var ligesom løsnet lidt i forhold til den pudderfine forårskollektion. Så hvem sagde loose fit, strikleggings, oversize frakker og lag-på-lag? Det gjorde Marant - i en sort, grå, armygrøn og hvid farveskala.

Saint Laurent © Style.com
11 / 16

Saint Laurent

Da Saint Laurent var et modehus med et Yves foran blev konventioner brudt og tendenser afprøvet - som da Yves Saint Laurent lavede Le Smoking til kvinder i 1966. I dag brydes konventioner stadig og en stor portion fransk, piget glam og rock 'n' roll er nu, med Hedi Slimane bag designroret, blevet en del af husets (nye) profil.

Denne sæson skuffede ikke på denne front. Pailetter, lakstøvler og læderjakker var kombineret med pels og små søde sløjfer, mens de mere farverige look stod i kontrast til de helt sorte, som vi kender og elsker dem fra Hedi.

Louis Vuitton © Style.com
12 / 16

Louis Vuitton

Danske Freje Beha åbnede sæsonens Louis Vuitton show, der vil gå over i modehistorien som Nicolas Ghesquiéres første for modehuset - og sikke en flot start!

Ghesquiére kommer fra en tid hos Balmain, og dette kunne man godt ane i kollektionen i form af bl.a. store skuldre og a-formede nederdele. Bortset fra det var kollektionen helt sin egen og slog tiden an for en ny tid for LV - en tid uden Marc Jacobs. Tøjet var über cool og Ghesquiére havde dykket ned i husets arv af lædervarer. It-taskerne var der stadig, sammen med lange frakker i glat læder og læderkjoler mikset med mere sporty elementer og loungewear leggings. Der var selvfølgelig også et bud på efterårets it-item: strikkjolen.

Dries Van Noten © Style.com
13 / 16

Dries Van Noten

Lynlåse, psykadelisk print, bølgende striber, cropped bukser, blomster, midinederdele og metalliskematerialer var mikset i et smukt Dries Van Noten univers, som man straks havde lyst til at hoppe ind i. Nederdelene legede med silhuetten og prints legede emd hinanden. Smukt var det.

Vi var til re-see, hvor vi kom helt tæt på kollektionen. Du kan se billederne i vores dagbog fra Paris modeuge.

Dior © Style.com
14 / 16

Dior

Raf Simons leverede endnu engang hos Dior. Skræddersyede suits, jakker med korte ærmer, nålestriber, tung uld og lange veste bar den mere maskuline del af kollektion, men fik modspil af feminine farver, udskæringer og silke. Simons aftenkjoler var nedtonede cool med korte T-shirtkjoler, der fik en gennemsigtig guldlang kjole over sig.

Balenciaga © Style.com
15 / 16

Balenciaga

Det var Alexander Wangs tredje sæson som kreativ direktør for Balenciaga og en vis selvsikkerhed og ro kom til udtryk i kollektionen. Han fik sit talent for sportswear og strik frem - med en cool opdatering. Ligesom flere andre designere denne sæson havde han fokus på bukser (også dem i strik) og brugte lynlåse som en pyntende detalje, mens asymmetri gik igen på frakker, kjoler og bluser.

Balmain © Style.com
16 / 16

Balmain

Safari mikset med hip-hop streetstyle var, hvad vi fik hos Balmain denne sæson. Det babypinke og lyseblå fra sidste sæson var skiftet ud med armygrøn, læder, leopardprikker og zebrastriber. Motorcykeljakker får selskab af guldkæder, jakker og bukser med lommer samt pencilskirts.