Kom backstage med hårstylisten

Få det fine look fra catwalken: Copenhagen Fashion Week er skudt i gang, og vi var backstage med Toni&Guys head stylist, Joekim Nielsen

Joekim Nielsen © Costume.dk
1 / 5

Joekim Nielsen

Costume.dk var med backstage til Lovechild 1979's show i dag, hvor vi fik lov at følge den dygtige hårstylist: Joekim Nielsen.

Den 37-årige hårstylist, som ejer den populære frisørsalon, Oops i København, er vant til lange arbejdsdage og få fridage – hans næste er først i oktober.

Selvom showet først starter klokken 13, så er Joekim Nielsen mødt tidligt ind for at gøre alt klar til dagens første show. Det er tydeligt, at det ikke er første gang for Joekim – og faktisk har han været med til Copenhagen Fashion Week i over 15 år.

© Costume.dk
2 / 5

Det er Joekims femte sæson som head stylist for Toni&Guy, og med sig har han – udover et overload af produkter og hårbørster – et team på ni med sig, som hjælper Joekim med at gøre de omkring 15 modeller klar til catwalken.

Dagens look er en kombination mellem et smalt tilbageført look og bløde, bølgende længder med kun medium tekstur for at skabe et afslappet look.

Se hvordan du får looket længere nede i artiklen, hvor vi guider dig trin for trin.

© Costume.dk
3 / 5

Joekim henter inspiration fra hverdagen og festivaler, og forklarer, hvordan han engang er blevet inspireret til en hestehale af et gammelt træ. Når looket skal bestemmes mødes Joekim med designeren på look day, for at se kollektionen, som har stor indflydelse på valget af hårstylingen.

Nogle gange er looket bestemt i en måned før showet, men Joekim fortæller, at der til nogle shows alligevel godt kan ske ændringer, og sågar blive besluttet et helt nyt look lige før showstart.

Lovechild 1979 SS16: Get the look © Costume.dk
4 / 5

Lovechild 1979 SS16: Get the look

1 // Start med at vaske dit hår med en god shampoo og altid en balsam bagefter og tør bagefter dit hår i et bomuldshåndklæde.

2 // Brug Toni&Guy Heat protection mist i rødderne og længderne og børst så håret for at fordele misten.

3 // Brug derefter Toni&Guy glamour 3D volumiser til hårrødderne, og spray så med Sea salt texturising spray og brug fingrene til at køre håret bagud.

4 // Del nu længderne ind i små totter bagpå og sno dem fra top til bund og sæt dem fast med en lille klemme.

5 // Tør håret med en hårtørrer med soft styler – husk at bruge fingrene i hårbunden.

6 // Når håret er tørt kan du tage klemmerne ud og bruge Casual matt texture dry shampoo til at give ekstra tekstur og give håret et mat resultatet.

7 // Til sidste sprayer du hårspray i siderne for at skabe en smalt look og sætter små hår fast med hårnåle.

© Costume.dk
5 / 5

Joekim sætter allersidste touch modellerne, inden de får lov at træde ud på catwalken og Joekim skal videre til næste show hos Barbara I Gongini.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev