Mark Tan: "Film noir er den vibe, jeg har ledt efter"

Den tidligere vinder af Dansk Design Talent brillierede endnu en gang med en overdådig AW16-kollektion. Læs om designerens inspiration her

© Cecilie Jegsen
1 / 4

Den danske highend-designer, Mark Kenly Domino Tan, var manden bag et af modeugens flotteste shows.

Stilen var overdådig og skulpturel, præcis som forventet af den modige designer, men der var til denne kollektion alligevel sket en udvikling, som for eksempel det uvidede fokus på figursyede silhuetter.

Costume.dk har taget en snak med Mark Tan om showet og hvilken inspiration der lå til grund for de flotte styles. Læs med herunder.

Psst ... Se de 5 vigtigste kollektioner fra den københavnske modeuge her

© Copenhagen Fashion Week
2 / 4

Mark Tan havde ladet sig inspirere af film noir til sin kollektion, og tøjet bar tydeligt præg af heraf.

De smukke items emmede af dramatik og extravagance, men tilsat en gennemgående enkelthed, som kendetegner den ikoniske film noir-stil.

© Cecilie Jegsen
3 / 4

De smukke modeller, der gik ned af Mark Kenly Domino Tans catwalk, var stylet helt i designerens ånd.

Den talentfulde Mark Tan var nemlig fokuseret på, at lade looket følge kollektionens røde tråd, så stylingen og tøjet udstrålede samme unikke kombination af dramatik og enkelthed.

© Cecilie Jegsen
4 / 4

Modellernes hår og makeup var med til at skabe det overordnede film noir-look, og især de iøjenfaldende vipper og bryn skilte sig ud.

De karakteristiske øjenbryn var designerens egen favorit i showets look, fordi de bar referencer til tidligere ikoniske personligheder, heriblandt skuespillerinde-legenden, Greta Garbo.

Mark Kenly DominoTan samarbejdede med Uffe Buchard og de to dygtige stylister Søren Hedegaard og Sidsel Marie Bøg om den flotte fremvisning, og sammen har de skabt et af sæsonens mest mindeværdige shows.

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev