Modeugen på tv

DR K dækker de nyeste tendenser og hylder de største personligheder under modeugen, så du kan følge med fra stuen

DR K bringer dig tættere på modeugen i den bedste sendetid 05. – 08. august, når den danske og internationale modebranche mødes til Copenhagen Fashion Week og hylder passionen, designet og æstetikken.

Danmarks kulturkanal, DR K, inviterer dig helt tæt på de store supermodeller, kreative modeskabere og vilde trendsættere. Kom med bag om tendenserne og få udsyn til den internationale modebranche med de bedste dokumentarer og spillefilm – hver aften i primetime på DR K!

I år er der fokus på modens store personligheder, og du kan blandt andet møde 90’ernes idoler Eva Herzigova og Milla Jovovich i Supermodellerne efterfulgt af Hubert de Givenchy – et liv med haute couture, hvor du kommer bag om mesterdesigneres farverige liv eller komme helt tæt på Kate Moss.

Se programmet for de bedste modefilm under modeugen på DR K herunder.

ONSDAG:

Supermodellerne kl. 20.00.

Fransk dokumentar fra 2014. (Eva Herzigova and Milla Jovovich Through the Eyes of Peter Lindbergh)

De er ikke kun eftertragtede modeller, der kan posere foran en linse. De er intelligente kvinder med store personligheder, og de har i kraft af deres karakterer og karrierer været med til at ændre den måde, vi opfatter mode og popkultur på. Eva Herzigova og Milla Jovovich fik deres gennembrud i 1990'erne. De er blandt de første og største supermodeller, Hollywood har set - og årsagen finder de selv i deres østeuropæiske baggrund.

Hubert de Givenchy - et liv med haute couture kl. 21.00

Fransk dokumentar fra 2015. (Hubert de Givenchy - A life in haute couture)

Allerede som barn var Hubert de Givenchy meget interesseret i sin egen og andres påklædning, men dengang vidste ingen, at han ville blive en af de dygtigste designere i det 20. århundrede. På trods af sin ydmyghed og diskretion har Hubert de Givenchy markeret sig inden for fransk mode og kultur, og han har med sit design skabt et internationalt brand, der er eftertragtet og anerkendt i hele verden. Her fortæller han, hvordan og ikke mindst hvorfor, haute couture blev hans skæbne.

De nye dronninger af haute couture kl. 21.40

Fransk dokumentar fra 2015. (Couture, The New Queens of Haute)

De er endnu ikke kendte navne i modebranchen, men deres kreativitet, fantasifuldhed og talent gør dem til de nye håb inden for haute couture. Franske Delphine Manivet har lanceret sin egen kollektion af brudekjoler, og hollandske Iris van Herpen skaber avantgardekjoler af blandt andet plexiglas. De blander den traditionsrige modekunst med moderne materialer i håbet om at blive de fremtidige dronninger af haute couture - for den eksklusive mode skal fornyes, hvis den skal overleve.

TORSDAG:

Det moderne retro kl. 20

Fransk dokumentar fra 2015. (The Retro Revolution)

Vi oplever det, når vi går på gaden, ser tv eller bladrer i ugebladene. Små tidslommer fra 1920'erne og 1950'erne dukker op omkring os og afspejler sig i tøj, sko, smykker og ikke mindst i den måde, vi opfører os på. Vores moderne liv giver os hele tiden et glimt af fortiden, og begrebet retro har aldrig været så udbredt som nu. Spørgsmålet er dog, hvorfor vi er så afhængige af at lade os inspirere af historien i stedet for at koncentrere os om vores egen tid.

De velklædte afroamerikanske mænd kl. 21.00

Fransk dokumentar fra 2015. (Black Dandy)

Pharrell Williams, Kanye West og Lebron James er nogle af nutidens største amerikanske ikoner. De er ikke kun berømte for deres bidrag til amerikansk kultur, men i høj grad også for deres personlige stil, der danner mode blandt mænd i hele verden – uanset hudfarve. Forklaringen på deres heltestatus finder man i afroamerikanernes hundredårige lange kamp for ligestilling.

Filmperler: A Single Man kl. 21.55

Amerikansk drama fra 2009.

I Los Angeles i 1962 kæmper universitetslæreren George med at finde mening med sit liv. For otte måneder siden mistede George sit livs kærlighed, Jim. George kan ikke længere se en fremtid for sig selv. Han står op til det, der måske bliver den sidste dag i hans liv, og går i gang med dagens dont. En række tilfældige møder får ham at beslutte, om livet efter Jim er værd at leve eller ej.

FREDAG:

Hope-diamantens mysterium kl. 20.00

Amerikansk dokumentar fra 2010. (Mystery of the Hope Diamond)

Fra de hemmelige diamantminer i de gamle Indien, til Kong Louis d. XIV, Marie Antoinette og Kong Georg d. IV hof. Dette er den fantastiske fortælling om Hope Diamanten, verdens mest sagnomspundne og eftertragtede diamant. Eftersigende kaster diamanten en forbandelse over dens ejer, og diamanten har i århundreder været omgæret af mystik og overtro. Nu har videnskabsfolk undersøgt dens unikke og bizarre historie.

Smykkeimperiet Cartier kl. 22.55

Fransk dokumentar fra 2013.

Modehuset Cartier har eksisteret siden 1847, og har bidraget med sine funklende smukke og tidløse smykker til nogle af verdens største navne, fra prinsesse Kate og prins William til den tidligere franske præsident Charles de Gaulle samt ringe og halskæder til at matche Lady Gagas vilde outfit! Cartier har gennem tiderne altid stået for både det minimalistiske chic og den vilde extravagance. Følg smykkehusets udvikling gennem tiderne; en udvikling, der altid har været et hestehoved foran de fleste andre huse.

Chantal Thomass - undertøjets dronning kl. 23.45

Fransk dokumentar fra 2015. (Chantal Thomass, The Queen of Lingerie)

Nok har Chantal Thomass fået kælenavnet 'undertøjets dronning', men hun er samtidig indbegrebet af en moderne kvinde. Iført en garderobe, der udelukkende består af sort og hvidt som kontrast til den ildrøde læbestift, fortæller hun om sin 45 år lange karriere, hvor hun siden 1970'erne har revolutioneret synet på kvinder undertøj.

LØRDAG:

Prêt-à-Porter kl. 20.00

Amerikansk satirisk drama fra 1994. (Prêt-à-Porter/Ready to Wear)

Tre kvindelige moderedaktører, der kæmper om den samme fotograf. To bagageløse journalister, der meget mod deres vilje må dele hotelværelse. Et elskende par, der mødes igen efter mange års adskillelse. Alle samles i Paris til verdens største modeshow - en uge præget af glødende jalousi, smiskende rygklapperi, koldt bedrag og hed udenomsægteskabelig sex.

Mademoiselle C – modeverdenens power lady kl. 22.10

Amerikansk dokumentar fra 2013.

Carine Roitfeld revolutionerede igennem sine ti år som chefredaktør det franske Vogue – et årti, hvor både nøgne kvinder, cigaretter og dampende sexede billeder fandt vej til de eksklusive sider, der provokerede og inspirerede modeinteresserede og stilskabere over hele verden. Så da hun i januar 2011 sagde op og forlod bladet, sendte det chokbølger gennem modeverdenen. Rygterne svirrede, men i slutningen af året meddelte hun, at hun ville lancere sit eget magasin. Mademoiselle C giver et enestående indblik i en af modeverdenens mest feterede stjerners personlige og professionelle liv.

Tæt på Kate Moss kl. 23.40

Fransk dokumentarfilm fra 2014.

Alle kender navnet og udseendet: På trods af en højde på kun 169 cm og en alder på 41 år er hun stadig en af verdens absolutte topmodeller. Kate Moss er et model-ikon og inspiration for mange af verdens top-designere. Hendes karriere har været lige så turbulent som den har været lang – men hvem er hun egentlig som person? Mød den private Kate Moss, der ellers aldrig giver interviews!