Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

mno_0309 © Copenhagen Fashion Week

Rotate Birger Christensen SS22.

Modeugens største tendenser

Der var frisind på catwalken under Copenhagen Fashion Week. Designerne legede og eksperimenterede – både med design og materialer.

Sidste uge bød på fest, farver og masser af smukt design, da de danske mærker viste deres kollektioner under den netop overståede Copenhagen Fashion Week. Mens det for de fleste mærkers vedkommende var næste års sommerkollektioner, SS22-kollektionerne, der blev præsenteret, var det hos andre brands deres aktuelle efterårskollektioner, AW21-kollektionerne, der blev luftet på catwalken.

Rene linjer, sexede vibes og signaturitems som clogs med klodshæl, farverige silketoppe med pufærmer og enkle, detaljerede blazere gik igen i et univers, der var noget frigjort over, og som appellerer til en moderne, stærk og modig kvinde.

SS22-kollektionerne bestod generelt af hverdagselementer som mødte ekstraordinære, nedtonede beige nuancer mikset med pink, orange og grøn, blomstermotiver, silke, skind og smarte cropped toppe.

Nedenfor samler vi op på nogle af de mest fremtrædende tendenser, modeugen bød på.

large_MKDT-SS22-look-13 © Copenhagen Fashion Week
1 / 1

Tailoring

Tailoring og jakkesæt lyder som noget, vi har set før, og det er da også en både gammel, excentrisk, tidløs og klassisk trend, som er tilbage i spotlightet.

Jakkesættet kommunikerer ikke kun power og seriøsitet, men kan også med den rette franske laissez-faire-tilgang være ultrasexet. Uanset, hvordan du anvender det, kan jakkesættet bruges som et stærkt ligestillings-statement.

Et sporty touch giver jakkesættet et friskt pust, og flere designere legede med silhuetter, korte shorts og lange nederdele.

Set hos disse mærker: Mark Tan, Saks Potts, Skall Studio og Designers Remix.

mno_0309 © Copenhagen Fashion Week
1 / 1

90'er-vibes og cropped toppe

Hvis der er én tendens, der fik de forskellige catwalks til at gløde, er det den korte mavebluse, der med sin sexede og 90’er-agtige silhuet rammer direkte ned i tidsånden. Flere brands viste, at 90’ernes minimalisme er på banen igen, og Københavns modehuse hyper årtiet som aldrig før – både i moden på catwalken og den på gaden.

Stilen er enkel, skulpturel, minimalistisk og ren med gennemtænkte detaljer, der får lov til at stå frem. Linjerne er delikate og sexede, og farverne velovervejede og markante. Kassebukser, tanktops og den smarte cropped top vækker opsigt.

Set hos disse mærker: Rotate Birger Christenden, Saks Potts, Ganni, Lovechild, Helmstedt, Remain Birger Christensen og Designers Remix.

large_A-Roege-Hove-SS22-look-1 © Copenhagen Fashion Week
1 / 1

See-through

En forførende og gennemsigtig tendens er igen på banen: Mærker som Ganni sendte modeller ned ad catwalken i gennemsigtige materialer og viste, at til sommer gælder ‘less is more’.

Tendensen skinner tydeligst igennem i designernes hyppige brug af transparente stoffer – et materialevalg, der spiller på alle de kvindelige facetter ved både at være poetisk, blid og sexet. Silhuetterne er minimalistiske og skarpe.

Tendensen er med til at forevige lingeri-inspirerede kjoler, og flytter således den sarte, sexede kjole fra undertøjsskuffen ud i lyset.

Set hos disse mærker: Ganni, A. Roege Hove og Saks Potts.