© Fredrik Austad // MonDieu.nu

Q&A: Maikel Tawadros

Costume.dk har mødt designer Maikel Tawadros til en snak om sin kollektion til CPHFW, der osede af sex og 90’er grunge og om en fun fact

HVAD VAR DIT PERSONLIGE HØJDEPUNKT? "Mit personlige højdepunkt var, da showet endelig startede, og Julier Bugge åbnede showet. Der var så mange elementer, der skulle gå op i en højere enhed. Især fordi jeg har valgt at holde show i en parkeringskælder, og der er så mange ting, der skulle laves i forhold til produktion og så videre.

Men det hele lykkedes, og jeg er meget stolt over mit show og mit fantastiske team, der var med."

DU LAVEDE EN KOLLEKTION, SOM OSEDE AF SEX TILSAT GRUNGE, HVAD VAR DINE TANKER BAG KOLLEKTIONEN? "Udgangspunktet, da jeg gik i gang med at researche og skitse kollektionen, var min fascination af teknologi, og alt det der konstant sker i vores verden. Men med dette som omdrejningspunkt skulle kollektionen jo også kunne komme ned på papir i form af tøj, og derfor skabte jeg kontrasten mellem biology versus technic = bionic."

"Jeg har skabt en ”robot-kvinde” med en snert af grunge og 90’er vibe for at gøre kollektionen mere wearable, selvom min kollektion er meget konceptuel."

HVOR HENTEDE DU INSPIRATION TIL KOLLEKTIONEN? "Min inspiration kommer som sagt fra min fascination af teknologi og alt det, der konstant sker i vores verden."

HVAD ER ET ABSOLUT MUSTHAVE FRA KOLLEKTIONEN? "Jeg er selv ret glad for mange af mine showpieces. Men af det mere kommercielle er jeg ekstremt glad for mine cashmere/viscose jersey styles, læder-pieces og konfektionen, som er lavet i coated sweat."

HAR DU EN FUN FACT OM KOLLEKTIONEN ELLER SHOWET? "Jeg har gennem de sidste par sæsoner lagt mærke til, at nogen pressefolk og journalister vildt gerne vil bruge ordet SM om mine kollektionen – og jeg må ærlig indrømme, at SM har aldrig været en del af min inspiration, men det bliver tit nævnt, hvilket jeg syntes er lidt sjovt."