Sådan bliver nye modeller klædt på til modebranchen

Hvordan bliver man en god model, som samtidig kan takle branchens strabadser? Mød new face booker Fanny Hee Foss, der klæder unge modeller på til modeverdenen

Sådan bliver nye modeller klar til modebranchen – og sådan bliver du model

Fanny fra Le Management (tv.) og en af de modeller, hun har booket, Anna Holmtoft.

© Le Mangement

København er denne uge spækket med smukke modeller, der er hyret ind til modeugens catwalks – nogle med mere erfaring end andre.

Fanny Hee Foss er new face booker hos Le Management og arbejder til dagligt med at udvikle nye modeller og håndtere deres karriere. Hun har blandt andet ansvar for at gøre de nyudklækkede modeller mentalt klar til nogle hektiske dage, hvor fødderne skal sættes helt rigtigt, og nerverne skal være på plads, inden de træder ud i spotlightet.

Vi har talt med Fanny om hverdagen som new face booker, om processen med at modne en ny model og om fordomme om jobbet og branchen.

Sådan bliver nye modeller klar til modebranchen – og sådan bliver du model

Fanny Hee Foss klæder de nye modeller på til modebranchen.

© Privat

Jeg er vokset op ...

“... i København-området. Jeg vidste, at jeg skulle arbejde med noget kreativt, og at jeg skulle arbejde med mennesker, for det var jeg god til.”

Min typiske hverdag forløber ved, at jeg ...

“... møder ind om morgenen og gennemgår nye mails. Når indbakken er under kontrol, har jeg typisk møder. Jeg snakker med modellerne, jeg er booker for, og med deres forældre om, hvordan det går, om de er godt med i skolen, om vi skal skrue lidt ned for modelarbejdet i en periode, om det er tid at arbejde udenlands og så videre. Jeg har også kundemøder og håndterer bookings, ligesom jeg holder styr på modellernes kalendere og tjekker, om de kan nå fra det ene fly til det andet, hvis de skal arbejde i et land den ene dag og et nyt land den næste.

Herudover har jeg mange opgaver internt i teamet, da jeg er ansvarlig for hele vores new face team, som efterhånden er ret stort, idet vi har kontorer i både Århus, København, Hamborg og Stockholm.”

Sådan bliver nye modeller klar til modebranchen – og sådan bliver du model
© Privat

En fejlagtig opfattelse af mit job er ...

“... at jeg hele tiden går til fest og får lavet ansigtsbehandling, at det hele er meget fancy pancy, og at man har høje sko på hver dag på arbejde. Forleden mødte jeg op i joggingsæt, fordi jeg ikke havde møder, og jeg elsker en klassisk rugbrødsmad til frokost. Vi er helt nede på jorden.”

Det look vi søger hos nye modeller ...

“... varierer rigtig meget. Vores kunder kan heldigvis godt lide diversitet, og derfor har vi blandt andet fået en street cast-afdeling med mere typede modeller. Der er selvfølgelig stadig nogle højdekrav i forhold til at kunne passe kollektionsprøver, men derudover har vi skønne piger og drenge, mænd og kvinder i alle aldre og former. Det synes jeg er fedt, og jeg er stolt af, at vi er med til at hylde diversitet.”

De fleste nye modeller hos Le Management bliver spottet ...

“... på gaden af vores scouts, som sender dem forbi bureauet til et møde, hvor de kommer ind og hører lidt om jobbet samt får taget et par billeder. Vurderer vi efter dette møde, at vi vil kunne booke modellen ud til kunder, tilbyder vi ham eller hende at starte som model. Når man starter som model, må man først arbejde uden ledsagelse af en voksen som 16-årig. Vi starter dog mange modeller tidligere, da det er vores erfaring, at det er rigtig gavnligt at starte langsomt, mens man lærer branchen, os og sig selv at kende, så man er helt tryg ved at tage alene ud, når man fylder 16. Mens man er under udvikling som model, tilbyder vi løbende events og kurser i blandt andet sociale medier, kropsbevidsthed og sund livsstil, så man bliver så dygtig som muligt til at håndtere branchen. For os er det vigtigt, at modeljobbet bidrager positivt til éns udvikling rent menneskeligt og ikke kun handler om at tjene penge. Derfor er vi også hele vejen i tæt dialog med forældrene, så vi er sikre på, at alting sker i det rette tempo.”

Sådan bliver nye modeller klar til modebranchen – og sådan bliver du model

Sabine Guld er en af de modeller, som Fanny har booket.

© Le Mangement

Hvis man drømmer om at blive model, skal man ...

“... holde op med at drømme og i stedet sende en ansøgning på Lemanagement.dk.”

En fordom om modelbranchen er …

“... at man skal være usund for at blive model. Man skal gå op i sin sundhed, og man skal passe på sig selv. Man skal tænke over at spise sundt, og man skal holde sig i form. En god og næringsrig kost, masser af vand og de rigtige vitaminer giver sund hud og hår, og bliver man sendt ud på en opgave, hvor man skal hoppe på trampolin timevis eller agere sportsmodel, kræver det naturligvis en god fysik. Men selvfølgelig skal der være plads til lagkage, når man er til fødselsdag, og man skal ikke være fanatisk.”

Skønhed er ...

“… at tro på sig selv, at turde være grim og at have en god personlighed. Jeg synes ikke skønhed handler særligt meget om, hvordan man ser ud – og faktisk kan det perfekte være lidt kedeligt.”

En god model ...

“... går op i sig selv og sit helbred. Selvom branchen handler meget om det ydre, er det indre bestemt også vigtigt, og man kommer langt med godt humør, hjælpsomhed og en udadvendt og positiv personlighed. Som model er det også vigtigt at være selvstændig og kunne begå sig blandt mange typer mennesker, da man ofte har hele verden som sin arbejdsplads. Og så er det selvfølgelig vigtigt at have en god booker, som man har tillid til og føler sig fortrolig med. Jeg elsker, at de modeller, jeg er booker for nærmest bliver familie, og at jeg følger dem helt fra start. For nylig havde jeg modellen Sabine Glud overnattende på min sofa, da det gjorde det nemmere for hende at nå sit fly – det er dejligt, at hun føler sig tryg ved at spørge, om hun må komme forbi.”

Sådan bliver nye modeller klar til modebranchen – og sådan bliver du model

Isabella Simony er en af de modeller, som Fanny har booket.

© Le Mangement

Jeg forbereder nye modeller til modeugen ...

“... med gangtræning, hvor modellerne kan øve, og vi kan justere de sidste ting. Det er vigtigt, at man ikke bare bliver kastet ud på catwalken, men at man får en følelse af, at man ikke er alene om at være grøn i faget og at man ikke er den eneste, der ikke har prøvet det før. Man må først gå shows, når man er 16, men når vi starter yngre modeller op, siger vi med det samme, at de skal begynde at øve sig i at gå i høje hæle, så de ikke står en måned før og skal til at lære det. Under selve modeugen har vi hygge- og forkælelses-lounge, hvor modellerne kan komme forbi og lære hinanden at kende - også før man selv er gammel nok til aktivt at deltage i modeugen. Det, at det hele bliver familiært, og man opbygger venskaber med de andre modeller, er med til, at man hurtigt føler sig tryg.”

Det mest udfordrende ved mit job er ...

“... at jeg aldrig har fri. Det kan være svært for venner og familie at forstå, at selvom vi sidder midt i tante Olgas fødselsdag, så kan jeg være nødt til at tage telefonen, hvis situationen er akut, og en af mine modeller eksempelvis ikke kan nå sit fly til et vigtigt job. Det skal løses med det samme, også selvom jeg er nødt til at forlade kaffebordet en halv time.”

Det bedste ved mit job er ...

“... at følge den udvikling, vores unge modeller gennemgår. Mange kommer ind som små generte mus, og det er fantastisk at se dem vokse og blomstre. Det allerfedeste er, når man starter en model, som føler sig forkert og grim og måske endda er blevet mobbet, og så se dem langsomt begynde at tro på sig selv. Jeg har sommetider oplevet, at forældre nærmest takker os for at have givet deres datter eller søn en tro på, at de er gode nok, som de er. Så får man helt kuldegysninger over at have kunnet gøre en forskel for et ungt menneske - i de situationer føler jeg, at jeg har det bedste job i verden.”