© Copenhagen Fashion Week / Rotate

Sådan ser fremtidens frisure ud

Fremtidens hårmode viser nye takter, og det er godt nyt, hvis du spørger skønhedsredaktør Marie Alkestrup, som peger på den største hårtrend fra Københavns modeuge.

Sommerens modeuge er netop løbet af stablen, og her var, udover en masse tøj, også en del inspiration at hente, når det gælder fremtidige hårtendenser, og særligt én dominerende trend vil formentligt præge vores allesammens valg af frisurer indenfor nærmeste fremtid.

Efter en uge med rig lejlighed til at studere designernes og ikke mindst makeupartisters og hårartisters bud på fremtidens tendenser, står én ting nemlig klart: 90’erne er tilbage. Også når vi snakker fremtidige frisurer og hårlook.

Ligesom musikken til samtlige shows var sammensat af sange fra kartoteket af 1990'ernes Euro dance-hits, kunne det samme siges at gælde for flertallet af frisurer, som blev sendt ned ad catwalken. Her var blandt andet farvet rødt hår, markante farvede striber, kreative fletninger og sideskilninger a la 1990’ernes polerede supermodel-look.

Nikket til de glade 1990’ere står desuden i stor kontrast til de forgangne modeuger, hvor det primært har været bløde naturlige 1970’er-bølger, som er gået igen i modellernes hår.

Denne modeuge markerer derfor et skift i fremtidens hårlook, hvor vi formentligt vil se mere markant styling, enten i form af en opsigtsvækkende hårfarve eller en mere bevidst styling.

Jeg skal i hvert fald til at eksperimentere mere med sideskilninger frem for den klassiske midterskilning, ligesom at den røde hårfarve da også begynder at lokke mere og mere.